Voi ne întrebați, noi vă răspundem

Nu ne ascundem după pui

+ Trimite întrebarea ta

Cum sunt crescuți puii Deliciosul de Vaslui?

Puii de carne crescuți în fermele furnizoare, pentru abatorul de păsări Vaslui, sunt crescuți în hale cu temperatură și ventilație controlată, liberi, pe așternut permanent format din paie tocate, având acces liber la apă și furaje oferite la discreție.
Puii Zdravăn Moldovenesc (cu creștere lentă) au acces liber la țarcuri exterioare, în aer liber, pe paie tocate folosite ca așternut.
Hrana este formată dintr-un amestec de cereale, șrot de soia, șrot de floarea soarelui, surse de minerale (sare, calciu) și un amestec de vitamine. Rețeta este echilibrată prin calcule efectuate de un program informatic, pentru a răspunde tuturor cerințelor nutriționale ale păsărilor.
Hrana este apoi comprimată sub formă de granule, pentru ca amestecul să fie distribuit uniform și să imite granulația cerealelor, care este baza alimentației galinaceelor în mediul sălbatic.
Perioada de creștere este în funcție de sistemul de creștere. 36-42 de zile pentru puiul Deliciosul de Vaslui și 56-63 de zile pentru puiul Zdravăn Moldovenesc.