POLITICA ÎN DOMENIUL CALITĂȚII, SIGURANȚEI ALIMENTULUI, MEDIULUI
ȘI SĂNĂTĂȚII ȘI SECURITĂȚII OCUPAȚIONALE

Politica referitoare la Calitate, Siguranța Alimentului, Mediu și Sănătate și securitate ocupațională cod MSIM  A2 este parte integrantă a politicii generale a SC SAFIR SRL, corespunde naturii, dimensiunilor și impacturilor asupra mediului ale activităților/proceselor, produselor și serviciilor organizației și oferă cadrul pentru stabilirea și analizarea obiectivelor Calităţii, Siguranței Alimentului, și sănătății si securității ocupaționale și a țintelor de mediu.

Politica referitoare la calitatea si siguranta alimentara privind produsele KFC demonstreaza pe deplin angajamentul fata de implementarea cerintelor YUM si pentru monitorizarea si masurarea proceselor implicate in realizarea produselor KFC.

Politica referitoare la Calitate, Siguranța Alimentului Mediu și Sănătate și securitate ocupațională si politica de calitate si siguranta alimentara KFC cod MSIM  A2 a constituit linia directoare pentru stabilirea obiectivelor calităţii, siguranței alimentului, mediului și  sănătății si securității ocupaționale si a scopurilor si obiectivelor  KFC cod MSIM A3.

Managementul de la nivelul cel mai înalt al organizației stabilește Politica referitoare la Calitate, Siguranța Alimentului Mediu si Sănătate si securitate ocupațională si politica de calitate si siguranta alimentara KFC cod MSIM - A2, cu scopul de a conduce organizația spre îmbunătățirea performantelor sale.

Politica referitoare la Calitate, Siguranța Alimentului, Mediu, Sănătate și securitate ocupațională include un angajament al managementului de vârf de a respecta cerințele și reglementările din domeniul propriu, al calităţii și siguranței alimentului în vigoare, de conformare cu legislația și reglementările de mediu și sănătate și securitate ocupațională aplicabile. De asemenea are în vedere îmbunătățirea continuă a SIM.

La stabilirea Politicii referitoare la Calitate, Siguranța Alimentului, Mediu si Sănătate si securitate ocupațională si politica de calitate si siguranta alimentara KFC, se iau în considerare următoarele:

·         identificarea, evaluarea și controlul riscurilor legate de Siguranta Alimentului;

·         nivelul și tipul îmbunătățirilor viitoare necesare pentru succesul organizației, pentru prevenirea poluării și pentru protecția mediului;

·         natura și dimensiunile impactului generat al activităților, proceselor și serviciilor organizației asupra mediului, sănătății și securității ocupaționale;

·         nivelul de satisfacție al clienților inclusiv clientul YUM! și al celorlalte părți interesate (cel existent și cel dorit);

·         dezvoltarea culturii calitatii si sigurantei alimentului, a resurselor umane ale organizatiei;

·         necesitățile și așteptările parților interesate;

·         contribuțiile posibile ale furnizorilor și partenerilor;

·         asigurarea unui cadru pentru stabilirea și analizarea semestrială a obiectivelor Calităţii, Siguranței Alimentului, Mediului, Sănătății și securității ocupaționale si scopurilor si obiectivelor KFC .

·         monitorizarea eficienței proceselor identificate, a punctelor critice, KPI- KFC și a aspectelor de mediu în vederea realizării obiectivului de sustenabilitate, a reducerii riscului de contaminare al produselor, a impactului asupra mediului si a imbunatatirii continue.

Politica referitoare la Calitate, Siguranta Alimentului, Mediu, Sănătate și securitate ocupațională si politica de calitate si siguranta alimentara KFC este adecvată scopurilor S.C. SAFIR S.R.L., precum și cerințelor, așteptărilor și necesităților clienților și face parte integrantă din politica generală a S.C. SAFIR S.R.L.

Politica referitoare la Calitate, Siguranța Alimentului Mediu, Sănătate și securitate ocupațională si politica de calitate si siguranta alimentara KFC este în concordanță cu politica generală a S.C. SAFIR S.R.L.

Politica referitoare la Calitate, Siguranta Alimentului, Mediu, Sănătate și securitate ocupațională si politica de calitate si siguranta alimentara KFC este comunicată întregului personal prin instruire, este afișată în toate entitățile organizatorice și în locurile vizibile ale organizației și este disponibilă tuturor angajaților.

Politica referitoare la Calitate, Siguranța Alimentului, Mediu, Sănătate și securitate ocupațională este analizată anual, iar politica de calitate si siguranta alimentara KFC este analizata trimestrial în cadrul analizelor de management în vederea îmbunătățirii continue.

Înțelegerea și implementarea Politicii referitoare la Calitate, Siguranta Alimentului, Mediu, Sănătate și securitate ocupațională de către angajați este verificata de către RMC/CESA/R-IFS/RM/RSSO prin testare, precum și cu ocazia auditurilor interne ale Calităţii, Siguranței Alimentului, Mediului, Sănătății si securității ocupaționale .

Înțelegerea și implementarea politicii de calitate si siguranta alimentara KFC de către angajați este verificata de către conducatorul echipei YUM! prin testare, precum și cu ocazia auditurilor interne si externe ale Calităţii si siguranței Alimentului KFC                                                                                                                 Manager General :SAFIR GEORGE

Data: 08.01.2024 

Politica generală a S.C. SAFIR S.R.L. 

Politica generală a S.C. SAFIR S.R.L. urmărește că prin realizarea obiectivelor privind activitatea, structura organizatorică, resursele umane, materiale și financiare, managementul SIM să ajungă și să se mențină prin calitate în topul firmelor în domeniu ce activează în România.

Folosind competența și profesionalismul personalului, experiența acumulată, accesul la informația cea mai completă, dotarea tehnică în continuă adaptare și dezvoltare, managementul sistemelor prin obiective și ținte precise, acțiuni, verificări și perfecționări permanente, trebuie să se asigure atingerea dezideratului de a fi în top în domeniul producătorilor de carne de pasăre si preparate din carne de pasare.

Pentru a se obține performante profesionale si in domeniul Calităţii - Siguranței Alimentului - Mediului - Sănătății și securității ocupaționale se va urmări instruirea și conștientizarea întregului personal cu privire la performantele profesionale, pe care trebuie sa le atingă și cu cerințele sistemului.

Domeniile principale pe care se dezvoltă obiectivele politicii generale sunt:

  1. Dezvoltarea activităților din statutul S.C. SAFIR S.R.L. în strânsă corelație cu nevoile și evoluția pieței de carne de pasăre, pentru a veni în întâmpinarea cerințelor pieței:
  2. Continuarea producerii și comercializării, cărnii de pasăre de cea mai bună calitate, autentice și  sigure pentru viața și sănătatea consumatorilor, solicitate pe piață și aducătoare de venit;
  3. Situarea la nivelul cererii și ofertei de pe piața internă în acest domeniu și pătrunderea pe piața externă.
  4. Menținerea și îmbunătățirea sistemului integrat de management al Calităţii, Siguranței Alimentului, Mediului, Sănătății și securității ocupaționale.
  5. Finalizarea activităților de documentare cu privire la sistemul integrat de management al Calităţii, Mediului și Siguranței Alimentului în vederea recertificării conform SR EN ISO 9001:2015, SR EN ISO 14001:2015, SR EN ISO 45001:2018,  SR EN ISO 22000:2019, IFS versiunea 8, BRC versiunea 9, CAC/RPC 1-1969, Rev.4:2003;
  6. Menținerea și îmbunătățirea continuă a sistemului integrat de management prin adaptarea structurii organizatorice, instruirea personalului și asigurarea resurselor astfel că sistemul integrat de management  implementat să fie funcțional, să permită adaptarea la cerințele pieței, și să mențină credibilitatea față de clienți și parteneri de afaceri.
  7. Utilizarea și pregătirea resurselor umane
  8. Continuarea politicii de perfecționare a pregătirii personalului pentru a avea un potențial uman competitiv și conștientizat privind importanța problemelor de Calitate, Siguranța Alimentului, Mediu și Sănătate și securitate ocupațională.
  9. Utilizarea integrală și rațională a capacității de lucru a personalului, optimizarea permanentă a numărului și categoriilor de personal.
  10. Preocuparea sporită în vederea selecției de personal cu calificare superioară.
  11. Dezvoltarea permanentă a dotării (documentare, aparatură, logistică)
  12. Continuarea preocupărilor pentru crearea unei baze tehnico-economice de date prin abonarea la publicații de specialitate și participarea la acțiunile de documentare.
  13. Achiziționarea de instalații, echipamente, utilaje (pentru alinierea dotărilor la nivel UE), programe, bănci de date;
  14. Achiziționarea de materii prime, ingrediente de cea mai bună calitate și sigure și alte materiale de la furnizorii acceptaţi, contribuind astfel la realizarea de produse din carne de pasăre de calitate, pentru satisfacția clienților;
  15. Diversificarea producției prin proiectarea și lansarea de produse competitive.
  16. Perfecționarea activităților de marketing-organizare
  17. Valorificarea capitalului logistic și uman;
  18. Extinderea segmentelor de piață prin diversificarea ofertei și creșterea raportului calitate - preț și adaptarea ofertei în raport cu cererea clienților;
  19. Dezvoltarea continuă a resurselor financiare și a profitului
  20. Aplicarea unui management financiar eficient la nivel de organizație și entități organizatorice prin reducerea cheltuielilor și a pierderilor;
  21. Creşterea productivității muncii prin sporirea randamentului fiecărui salariat.

În calitate de Director general mă angajez, în numele conducerii S.C. SAFIR S.R.L. să asigur cadrul tehnic și organizatoric, precum și resursele materiale și umane necesare pentru realizarea politicii și obiectivelor adoptate, precum și pentru îmbunătățirea continuă a proceselor organizației și al Sistemului Integrat de  Management.

Manager General

SAFIR GEORGE

Data: 08.01.2024

Acest site folosește cookie-uri
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosesc site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. Prin continuarea navigării, ești de acord cu Politica de Cookies.