POLITICA ÎN DOMENIUL CALITĂȚII, SIGURANȚEI ALIMENTULUI, MEDIULUI
ȘI SĂNĂTĂȚII ȘI SECURITĂȚII OCUPAȚIONALE
Politica referitoare la Calitate, Siguranța Alimentului, Mediu și Sănătate și securitate ocupațională cod MSIM A2 este parte integrantă a politicii generale a SC SAFIR SRL, corespunde naturii, dimensiunilor și impacturilor asupra mediului ale activităților/proceselor, produselor și serviciilor organizației și oferă cadrul pentru stabilirea și analizarea obiectivelor Calităţii, Siguranței Alimentului, și sănătății si securității ocupaționale și a țintelor de mediu.
Politica referitoare la calitatea si siguranta alimentara privind produsele KFC demonstreaza pe deplin angajamentul fata de implementarea cerintelor YUM si pentru monitorizarea si masurarea proceselor implicate in realizarea produselor KFC.
Politica referitoare la Calitate, Siguranța Alimentului Mediu și Sănătate și securitate ocupațională si politica de calitate si siguranta alimentara KFC cod MSIM A2 a constituit linia directoare pentru stabilirea obiectivelor calităţii, siguranței alimentului, mediului și sănătății si securității ocupaționale si a scopurilor si obiectivelor KFC cod MSIM A3.
Managementul de la nivelul cel mai înalt al organizației stabilește Politica referitoare la Calitate, Siguranța Alimentului Mediu si Sănătate si securitate ocupațională si politica de calitate si siguranta alimentara KFC cod MSIM - A2, cu scopul de a conduce organizația spre îmbunătățirea performantelor sale.
Politica referitoare la Calitate, Siguranța Alimentului, Mediu, Sănătate și securitate ocupațională include un angajament al managementului de vârf de a respecta cerințele și reglementările din domeniul propriu, al calităţii și siguranței alimentului în vigoare, de conformare cu legislația și reglementările de mediu și sănătate și securitate ocupațională aplicabile. De asemenea are în vedere îmbunătățirea continuă a SIM.
La stabilirea Politicii referitoare la Calitate, Siguranța Alimentului, Mediu si Sănătate si securitate ocupațională si politica de calitate si siguranta alimentara KFC, se iau în considerare următoarele:
· identificarea, evaluarea și controlul riscurilor legate de Siguranta Alimentului;
· nivelul și tipul îmbunătățirilor viitoare necesare pentru succesul organizației, pentru prevenirea poluării și pentru protecția mediului;
· natura și dimensiunile impactului generat al activităților, proceselor și serviciilor organizației asupra mediului, sănătății și securității ocupaționale;
· nivelul de satisfacție al clienților inclusiv clientul YUM! și al celorlalte părți interesate (cel existent și cel dorit);
· dezvoltarea culturii calitatii si sigurantei alimentului, a resurselor umane ale organizatiei;
· necesitățile și așteptările parților interesate;
· contribuțiile posibile ale furnizorilor și partenerilor;
· asigurarea unui cadru pentru stabilirea și analizarea semestrială a obiectivelor Calităţii, Siguranței Alimentului, Mediului, Sănătății și securității ocupaționale si scopurilor si obiectivelor KFC .
· monitorizarea eficienței proceselor identificate, a punctelor critice, KPI- KFC și a aspectelor de mediu în vederea realizării obiectivului de sustenabilitate, a reducerii riscului de contaminare al produselor, a impactului asupra mediului si a imbunatatirii continue.
Politica referitoare la Calitate, Siguranta Alimentului, Mediu, Sănătate și securitate ocupațională si politica de calitate si siguranta alimentara KFC este adecvată scopurilor S.C. SAFIR S.R.L., precum și cerințelor, așteptărilor și necesităților clienților și face parte integrantă din politica generală a S.C. SAFIR S.R.L.
Politica referitoare la Calitate, Siguranța Alimentului Mediu, Sănătate și securitate ocupațională si politica de calitate si siguranta alimentara KFC este în concordanță cu politica generală a S.C. SAFIR S.R.L.
Politica referitoare la Calitate, Siguranta Alimentului, Mediu, Sănătate și securitate ocupațională si politica de calitate si siguranta alimentara KFC este comunicată întregului personal prin instruire, este afișată în toate entitățile organizatorice și în locurile vizibile ale organizației și este disponibilă tuturor angajaților.
Politica referitoare la Calitate, Siguranța Alimentului, Mediu, Sănătate și securitate ocupațională este analizată anual, iar politica de calitate si siguranta alimentara KFC este analizata trimestrial în cadrul analizelor de management în vederea îmbunătățirii continue.
Înțelegerea și implementarea Politicii referitoare la Calitate, Siguranta Alimentului, Mediu, Sănătate și securitate ocupațională de către angajați este verificata de către RMC/CESA/R-IFS/RM/RSSO prin testare, precum și cu ocazia auditurilor interne ale Calităţii, Siguranței Alimentului, Mediului, Sănătății si securității ocupaționale .
Înțelegerea și implementarea politicii de calitate si siguranta alimentara KFC de către angajați este verificata de către conducatorul echipei YUM! prin testare, precum și cu ocazia auditurilor interne si externe ale Calităţii si siguranței Alimentului KFC Manager General :SAFIR GEORGE
Data: 08.01.2024
Politica generală a S.C. SAFIR S.R.L.
Politica generală a S.C. SAFIR S.R.L. urmărește că prin realizarea obiectivelor privind activitatea, structura organizatorică, resursele umane, materiale și financiare, managementul SIM să ajungă și să se mențină prin calitate în topul firmelor în domeniu ce activează în România.
Folosind competența și profesionalismul personalului, experiența acumulată, accesul la informația cea mai completă, dotarea tehnică în continuă adaptare și dezvoltare, managementul sistemelor prin obiective și ținte precise, acțiuni, verificări și perfecționări permanente, trebuie să se asigure atingerea dezideratului de a fi în top în domeniul producătorilor de carne de pasăre si preparate din carne de pasare.
Pentru a se obține performante profesionale si in domeniul Calităţii - Siguranței Alimentului - Mediului - Sănătății și securității ocupaționale se va urmări instruirea și conștientizarea întregului personal cu privire la performantele profesionale, pe care trebuie sa le atingă și cu cerințele sistemului.
Domeniile principale pe care se dezvoltă obiectivele politicii generale sunt:
În calitate de Director general mă angajez, în numele conducerii S.C. SAFIR S.R.L. să asigur cadrul tehnic și organizatoric, precum și resursele materiale și umane necesare pentru realizarea politicii și obiectivelor adoptate, precum și pentru îmbunătățirea continuă a proceselor organizației și al Sistemului Integrat de Management.
Manager General
SAFIR GEORGE
Data: 08.01.2024