Zdravăn Moldovenesc, primul pui din România cu certificat Beter Leven

Zdravăn Moldovenesc, puiul cu creștere lentă al Grupului de firme Safir, este primul și singurul pui din România care respectă sistemul Beter Leven pentru procesarea cărnii de pui, datorită condiţiilor deosebite de bunăstare ale puilor. Astfel, carnea puiului Zdravăn Moldovenesc este gustoasă, cu o culoare naturală și adevărată.

Zdravăn Moldovenesc, puiul cu creștere lentă al Grupului de firme Safir, este primul și singurul pui din România care respectă sistemul Beter Leven pentru procesarea cărnii de pui, datorită condiţiilor deosebite de bunăstare ale puilor. Astfel, carnea puiului Zdravăn Moldovenesc este gustoasă, cu o culoare naturală și adevărată.

Ce presupune sistemul Beter Leven pentru procesarea cărnii de pui?

Autoritatea care acordă atestarea Beter Leven este o fundație olandeză pentru protecția animalelor, ce are în vedere condiții deosebite de creștere și îngrijire a puilor.

Standardul Better Leven certifică aplicarea sistemului de creștere a puilor la sol, pe așternut permanent din paie tocate, talaș sau coji de floarea soarelui, care acoperă în totalitate suprafața aferentă creșterii acestora, precum și folosirea baloților de paie ca material de joc suplimentar, pentru un comportament cât mai natural al puilor.

Puii care respectă acest standard beneficiază de o hrănire parțială cu mâna, zilnic, de acces la padoc exterior (minimum 25% din suprafața halei) și la lumină naturală prin geamurile de pe toată lungimea halei din dreptul padocului. Densitatea de creștere este de 10 pui/mp, redusă față de puii cu creștere normală.

Zdravăn Moldovenesc, certificat Beter Leven

Crescut în Safir, așa cum cere standardul, într-un termen de minimum 56 de zile, puiul Zdravăn Moldovenesc obține certificatul Beter Leven, începând cu luna august 2017, devenind singurul și primul pui din România care respectă aceste condiţii speciale de bunăstare ale puilor.

Astfel, puiul Zdravăn Moldovenesc este exportat în țările vestice, acolo unde respectarea acestui standard este obligatorie pentru consumatorii de carne de pui.

Ce recomandă puiul Zdravăn Moldovenesc drept Beter Leven?

Hrana puiului Zdravăn Moldovenesc conține peste 70% porumb și grâu, puiul având inclusiv acces zilnic la aer liber.
Carnea sa este fermă, gustoasă, aderentă la os, cu o culoare naturală și adevărată, asemănătoare celei avute de puii din ograda bunicii, cu un miros plăcut în timpul preparării, ideal pentru o varietate de bucate cu gust tradițional românesc pentru întreaga familie.

Află mai multe despre puiul nostru Zdravăn Moldovenesc, singurul pui Beter Leven din România, crescut de Grupul de firme Safir așa cum trebuie pentru toți românii:Zdravan Moldovenesc
 

Acest site folosește cookie-uri
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosesc site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. Prin continuarea navigării, ești de acord cu Politica de Cookies.