Susținem tradițiile românești la Festivalul de muzică folk „Ion Chiriac”

Familia Safir este parte din marea comunitate a românilor și un susținător activ al culturii și al tradițiilor autentice. Suntem mândri că am putut fi parte la cea de-a doua ediție a Festivalului de interpretare şi creaţie de muzică folk ”Ion Chiriac”, care a avut loc duminică, 11 iunie, la Teatrul de vară din Ghermănești – Vaslui.

În sprijinul promovării culturii și tradițiilor autentice, Familia Safir a avut plăcerea de a fi sponsor al celei de-a doua ediții a Festivalului de interpretare și creație de muzică folk "Ion Chiriac". Evenimentul, organizat de Consiliul Județean Vaslui, Primăria Comunei Drânceni, Primăria Comunei Pădureni și Centrul Cultural Județean Vaslui, s-a desfășurat în perioada 9-11 iunie, în Ghermănești - Vaslui.

Festivalul a fost dedicat omagierii artistului vasluian, Ion Chiriac, un reprezentant important al muzicii folk în România. Alături de fratele său, Gelu Chiriac, Ion Chiriac a adus muzica folk în inimile românilor prin interpretări încărcate de emoție și mesaje profunde, din Cenaclul ”Flacăra” în toată țară, fiind recunoscuți ca simbol național. Evenimentul a luat naștere pentru a onora tot ceea ce a oferit artistul întregii țări, povestea fiind dusă mai departe de fiica artistului, care îi moștenește talentul, și de fratele regretatului artist.

Familia Safir, prin sprijinul acordat Consiliului Județean Vasluian, a adus un tribut artistului care a înfățișat muzica folk într-o formă unică și autentică. Evenimentul a fost organizat sub coordonarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui și a adunat în competiție 90 de concurenți din județul Vaslui, din diferite regiuni ale țării și chiar din Republica Moldova. Aceștia au avut ocazia să își arate talentul la secțiunea Individual și la secțiunea Grupuri, unde au concurat 18 trupe.

Festivalul a fost structurat pe trei componente principale. În prima zi, a avut loc Tabăra Folk, unde participanții au avut ocazia să se împrietenească, să învețe și să se inspire reciproc din muzica folk. A doua zi, s-a desfășurat concursul de interpretare și compoziție la Pădureni, unde concurenții și-au demonstrat abilitățile în fața unei juriu experimentat. Cea de-a treia zi a fost dedicată momentului special, Gala Laureaților și recitalului artiștilor invitați, care a avut loc la Teatrul de vară din Ghermănești - locul nașterii artistului Ion Chiriac.

Pentru Familia Safir a fost o bucurie să susțină acest eveniment cultural important atât pentru comunitatea locală, cât și pentru românii iubitori de muzică folk, promovând tradițiile autentice și valorile artistice românești, pentru că mai mult decât orice este important să ne cunoaștem originile, să ne respectăm tradiţiile şi să preţuim locul și comunitatea în care ne aflăm. Aceasta este filosofia care ne inspiră şi ne ghidează în tot ceea ce suntem şi facem pentru comunitate.