SAFIR – Utilaj de ultimă generaţie pentru dezosare pulpe întregi

Ca urmare a creșterii la nivel mondial a cererii de carne de pui dezosată, Grupul de firme Safir va demara un proiect amplu la începutul acestei primăveri, printr-o investiție majoră de peste 1 milion de euro, achiziționând un utilaj performant pentru dezosarea pulpelor întregi de pui.

Ca urmare a creșterii la nivel mondial a cererii de carne de pui dezosată, Grupul de firme Safir va demara un proiect amplu la începutul acestei primăveri, printr-o investiție majoră de peste 1 milion de euro, achiziționând un utilaj performant pentru dezosarea pulpelor întregi de pui.

Utilajul de ultimă generaţie are ca avantaje productivitatea ridicată şi un înalt grad de precizie şi rigurozitate în execuţie.
Curelele special dezvoltate asigură o încărcare ușoară a 6 000 de pulpe întregi pe oră. În funcție de configurație, sistemul este potrivit pentru pulpele stângi, dar și pentru pulpele drepte. Lungimea osului pe care poate lucra aparatura ajunge până la 45 de mm, iar grosimea poate fi și de 25 de mm.

Beneficiile cheie ale acestei mașinării sunt:

 • Procesarea unei cantități foarte mari de carne;
 • Rapiditatea procesării;
 • Carne fără reziduuri;
 • Îndepărtare foarte ușoară şi integrală a osului;
 • Nu se pierd bucăți de carne;
 • Aspect plăcut al cărnii;
 • Efort fizic scăzut al angajaților;
 • Sistem computerizat;
 • Consum redus de curent electric;
 • Igienic;
 • Prelucrare în condiţii de siguranţă

aparat-safir-dezosat

Sistemul va fi deosebit de flexibil, procesând cantități mari de pulpe întregi, inclusiv Halal. Se obțin astfel pulpe întregi dezosate, de calitate superioară, valorificate ca atare sau folosite pentru o varietate de produse din carne. Mașina de dezosare lucrează pe linii automate, iar la trecerea pulpelor de pui printr-o succesiune de module sunt îndepărtate oasele și se obține o carne curată, fără impurități.

Designul lamelor garantează o tăiere curată, eliminând așchiile de oase și reducând cu 50% pierderile de materie primă, față de tăierea manuală. Tăierea precisă a lamelor nu afectează carnea și reduce stresul asupra osului în timpul desprinderii de pe carne. Prin urmare, inspecția finală va fi simplificată și va permite o mai bună prezentare.

Grupul de firme Safir ia în considerare și implementează dorințele consumatorilor, ținând cont în același timp de nevoile și siguranța personalului. Astfel, noua aparatură solicită puține operațiuni manuale, ce sunt ușor de învățat și de executat, fiind mai puțin solicitante pentru angajat. Efortul fizic este diminuat datorită controlului integral computerizat sau supravegherii automate a filtrelor.

Prin această investiție amplă, Grupul de firme Safir își propune să continue respectarea cerințelor riguroase ale industriei moderne de procesare a alimentelor. Așadar, se fac eforturi suplimentare în ceea ce privește calitatea produselor, siguranța angajaților și igiena aparaturii.