Pulpe de pui la cuptor

Pulpele de pui sunt o alegere excelentă pentru orice masă, iar ceea ce le face să fie una dintre alegerile preferate este versatilitatea lor în momentul gătirii. Ca să obții un preparat cu adevărat deosebit, este important să alegi carne de calitate superioară.

Dacă vrei să impresionezi la cină sau ai nevoie de câteva idei de preparate cu pulpe de pui, poți încerca una dintre rețetele de mai jos.

Pulpe de pui la cuptor cu smântână și cașcaval

Încă de la început, vei observa că pentru această rețetă ai nevoie doar de câteva ingrediente simple, pe care cu siguranță le găsești deja în bucătărie.

Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui Deliciosul de Vaslui
  • 80g smântână
  • 80g cașcaval
  • 4 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • unt

Și ca să te asiguri că pulpele de pui vor ieși suculente și aromate, secretul stă în respectarea a câtorva pași simpli pe care să îi urmezi.

Mod de preparare:

  • Unge o tavă cu unt și adaugă pulpele de pui.
  • Într-un bol, amestecă smântâna, usturoiul pisat, sarea și piperul.
  • Peste pulpele de pui pune acest sos și amestecă puțin. Pe urmă, rade puțin cașcaval sau după preferințele tale.
  • Pune tava la cuptor, la foc mediu și las-o acoperită pentru 5 minute. Apoi îndepărtează, pentru a se rumeni bine.
  • După ce trec 45-50 de minute, preparatul este gata și poate fi scos din cuptor.

Pulpe de pui la cuptor cu legume

Dacă preferi ceva mai ușor, dar la fel de gustos, poți încerca pulpe de pui asezonate cu legume, un preparat rapid de pregătit și care îți va oferi acea senzație de sațietate. Indiferent dacă îți place puiul cu legume, vin sau ciuperci, această rețetă va deveni una dintre alegerile tale preferate atunci când vrei să gătești ceva rapid.

Ingrediente:

  • 1 caserolă de pulpe de pui
  • sare
  • piper
  • condimente după preferințe
  • 2-3 linguri de ulei
  • legume: morcovi, dovlecei, ceapă, roșii, ardei

Mod de preparare:

  • Curăță bine pulpele de pui și așează-le într-o tavă de copt.
  • Stropește-le cu puțin ulei și asezonează cu sare și piper. Poți să mai adaugi câteva condimente după bunul plac.
  • Curăță și taie legumele în bucăți mari. Cel mai important este să așezi legumele mai tari în partea de jos a tăvii, iar pe cele moi deasupra. Eventual, ca să grăbești procesul, poți să cumperi legume congelate.
  • După ce ai pregătit tava cu toate ingredientele, pune-o în cuptor la 180oC pentru aproximativ 45 de minute.
  • La final, poți să servești pulpele de pui cu legume alături de un sos de roșii pentru un plus de savoare.

Așadar, indiferent de modul în care alegi să savurezi aceste pulpe de pui, fie că le combini cu legume coapte, orez sau ciuperci, rezultatul va fi mereu delicios și satisfăcător. Aceste pulpe de pui la cuptor sunt o alegere perfectă pentru o masă rapidă, dar gustoasă și cu siguranță va aduna întreaga familie în jurul mesei. Cu un preparat atât de simplu, nu ai cum să dai greș.

Acest site folosește cookie-uri
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosesc site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. Prin continuarea navigării, ești de acord cu Politica de Cookies.