Ghiorghi Safir dezbate temerile românului privind creșterea puiului, în cadrul emisiunii Medium Rare, cu Adi Hădean, la Europa FM

Domnul Ghiorghi Safir, administratorul Grupului Safir, invitat special la emisiunea Medium Rare lui Adi Hădean, difuzată la Europa FM, în weekendul 13-14 Ianuarie 2018, a împărtășit tuturor ascultătorilor detalii mai puțin cunoscute despre povestea Safir, o afacere inițiată cu suflet, crescută în familie, etapele dezvoltării, dar și informații utile privind industria cărnii de pasăre și educația alimentară a românului.

Domnul Ghiorghi Safir, administratorul Grupului Safir, invitat special la emisiunea Medium Rare lui Adi Hădean, difuzată la Europa FM, în weekendul 13-14 Ianuarie 2018, a împărtășit tuturor ascultătorilor detalii mai puțin cunoscute despre povestea Safir, o afacere inițiată cu suflet, crescută în familie, etapele dezvoltării, dar și informații utile privind industria cărnii de pasăre și educația alimentară a românului.

În decursul emisiunii s-au dezbătut subiecte de interes privind problemele actuale existente pe piața de consum din România, cum ar fi puiul crescut cu hormoni, injectat cu substanțe de creștere, dar și culoarea naturală a puiului.  

Ghiorghi Safir a mărturisit care au fost primii pași ai unei afaceri care s-a născut din pasiune: Pornind de la capacitatea de abatorizare de 15 000 de pui, am ajuns, în prezent, la 1 200 000 de pui pe serie. Suntem 4 ferme, ceea ce înseamnă 6 500 000 de pui proveniți din fermele noastre.

Devenit în prezent un producător competitiv pe piața din România în industria cărnii de pasăre, administratorul Grupului Safir a vorbit și despre dificultățile pe care le-a întâlnit în decursul anilor, dar și despre proiectele de viitor: Problema românului este că el consideră că ce pare frumos ochiului este și bun, dar nu e chiar așa. Ceea ce inițial părea un minus pentru noi, s-a dovedit a fi un mare câștig. Am câștigat din Olanda un contract cu acei pui cu creștere lentă. Anul acesta avem un contract și mai mare pentru export cu aceiași parteneri.

Întrebat dacă puiul trebuie să fie galben sau nu, Ghiorghi Safir a răspuns: Dacă-l luăm dupa standarde, există 2 caracteristici ale culorii puiului. Dacă este hrănit cu mult grâu, puiul are o culoare spre vinețiu, dacă este hrănit cu porumb, o culoare spre gălbui. Dar lumea, din păcate, este atrasă de culoarea aceea portocalie. La ora actuală, culoarea face banul, calitatea mai puțin.

Povestea puiului crescut cu hormoni, dar și a injectării cu diverse substanțe nocive organismului au fost, de asemenea, dezbătute: La noi, în România, puii se cresc după niște standarde care se respectă. Puiul este injectat pentru frăgezime, însă noi nu facem acest lucru. Un mare plus când am pătruns pe piață a fost faptul că puiul nostru nu scădea atunci când era gătit, așa am ajuns pe piață și tot așa vrem să ne și menținem.

În legătură cu hrana oferită puiului, administratorul Grupului Safir a dezvăluit: Calitatea puiului este dată de gustul adevărat de pui, din ceea ce spun colaboratorii noștri. De aceea puiul nostru cu creștere lentă este hrănit cu 65-70 % porumb, șrot de soia, de floarea soarelui, necesare dezvoltării propice, furajele aparținând propriei noastre FNC.

Un ultim subiect dezbătut a fost strictețea cu care controlează statul român calitatea cărnii de pui pornind de la producator: În Vaslui, în abator avem 2 doctori veterinari ai DSV-ului, noi avem 5 ai noștri, controale lunare din partea DSV-ului, iar la creșterea de păsări, DSV-ul se ocupă de analize, controlează și se asigură că totul este în regulă.

Emisiunea integrală poate fi urmărită mai jos:
 


Află mai multe despre Grupul Safir: www.safir.ro

Acest site folosește cookie-uri
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosesc site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. Prin continuarea navigării, ești de acord cu Politica de Cookies.