Familia Safir anunță un buget de 9 milioane euro pentru dezvoltare și investiții

Grupul de firme Safir a încheiat anul financiar 2022 cu o cifră de afaceri de 67 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere de 29% față de rezultatele anului anterior.

Anul trecut, compania a investit peste 2 milioane de euro în dezvoltare, iar bugetul pentru anul acesta se ridică la peste 9 milioane de euro, pe care îi vom concentra înspre susținerea planului de investiții și a planului de creștere a volumului de business.

“Creșterea cifrei de afaceri se datorează dezvoltării rețelei comerciale de distribuție la nivel regional și național și diversificării portofoliului de clienți, pe de o parte, iar, pe de alta parte, creșterii distribuției pe plan național și a vânzărilor produsului Zdravăn Moldovenesc. Grupul de firme Safir devine în pas alert un jucător-cheie pe piața produselor din carne cu proveniență cunoscută, sănătoasă și de încredere. Planurile din acest an merg înspre tehnologizarea și mai intensă a afacerii și spre investiții în panouri fotovoltaice și în creșterea capacității de congelare, în paralel cu investițiile în echipamente cât mai puțin poluante.”, a declarat George Safir, care, împreună cu fratele său, Iulian Safir, conduce afacerea de familie fondată în 1945.

Contextul în care Familia Safir crește constant este unul foarte favorabil, datele INS arată indicând un consum lunar de peste 1,7 kg per capita (date disponibile în decembrie 2022). Mai mult, tendinţele de pe piaţa cărnii arată că românii aleg tot mai des produse premium, vor carne românească și vor să știe proveniența acesteia.