Cum se fabrică produsele din carne de pui marca Safir?
Cum se fabrică produsele din carne de pui marca Safir?
Topliceanu Ionel
TOPLICEANU IONEL

Într-un domeniu în care lucrul bine făcut este deviza sub care se lucrează și unde atenția la detalii nu trebuie să lipsească, Ionel este omul potrivit în locul potrivit. Un angajat cu mulți ani de vechime în spate, el reușește să exceleze într-un domeniu tehnic greu, solicitant și plin de provocări. Deși activează într-un domeniu atât de dur, Ionel este un om blând, își iubește munca și colegii, iar motivația i se citește în privire și se vede la fiecare final de program.

Să-l cunoaștem, așadar, pe Ionel Topliceanu – Fochist centrală Safir.

 

Povesteşte-ne puțin despre începuturile în cadrul firmei.

În anul 2004, când m-am angajat la Safir ca fochist în cadrul centralei, am găsit o centrală termică veche, cu utilaje îmbătrânite. A fost greu la început, chiar greu, nu erau bani pentru multe. Inventam, construiam piese, foloseam orice posibilitate de a crea la noi în curte piesele de care aveam nevoie. După câţiva ani în care am evoluat uşor-uşor, astăzi îmi desfăşor activitatea ca şef de echipă având 11 oameni în subordine pe partea tehnică (sudură, strungărie, instalatori, lăcătuş mecanic, central). Am o relație bună cu toți cei 3 șefi și tocmai această relație m-a împiedicat să plec în altă parte, deși am avut oferte. Era foarte mult de muncă, s-au depus eforturi mari, banii erau puțini dar voința multă.

De ce ai rămas loial firmei atâţia ani?

Pe scurt, pentru că mi-a plăcut ce am făcut. Şi totodată şi datorită faptului că firma a avut proiecte ambiţioase şi un colectiv destoinic. S-au produs modernizări, s-a înnoit anturajul. Nu am fost o persoană să renunțe, ci care să înainteze. Am făcut lucruri, nu doar am venit la serviciu. Mi-a plăcut să mă implic în tot ce am construit: depozite, tunele. Cu o echipă formată din toate categoriile, am reuşit.

Pentru a te cunoaşte mai bine, ce proverb ai folosi? Sau o vorbă înțeleaptă.

Chiar „Omul sfinţeşte locul” e o vorbă potrivită. Sau „Omul potrivit la locul potrivit”.

Cum aţi descrie atmosfera din departamentul din care faceţi parte?

O atmosferă normală, cordială, în care se pot realiza lucruri bune. Mai sunt divergenţe, dar reuşim să trecem peste probleme. Suntem diferiţi dar nu am ajuns la conflicte majore.

Care sunt avantajele diversităţii colegilor? Dar provocările?

Tocmai datorită diversității colegilor am realizat lucruri bune, iar provocările nu ne-au demobilizat.

Dacă ai putea să adresezi o întrebare unei persoane şi ai şti că îți va răspunde sincer, pe cine ai întreba şi care ar fi întrebarea?

Aş adresa întrebarea administratorului firmei şi anume: dacă este mulţumit de activitatea mea.

Ce-i lipsește jobului tău pentru a fi unul ideal?

Deocamdată în cadrul jobului pe care îl desfășor poate mi-ar lipsi unele utilaje performante. Un nou sistem de centrală, care am înțeles că e luată în calcul. S-au făcut câteva evaluări, va fi o centrală nouă, modernă. Chiar m-aș bucura să o văd și pe a doua schimbată. Pe lângă aceste schimbări, să fie sănătate, voință. Putere de muncă am eu.

Povestește-mi despre o problemă importantă cu care te-ai confruntat recent. Ai rezolvat-o cu succes?

Problema cea mai importantă este timpul scurt în care trebuie să realizăm obiectivele propuse și programul încărcat pentru echipe. Dar el trebuie finalizat cu bine, e un lucru pe care îl știm.

Ce calitate sau trăsătură personală a ta crezi că are cea mai mare contribuție în cariera ta?

Perseverența, modul de implicare și responsabilitatea lucrului făcut. M-am implicat în toate mărunțișurile, nu le-am dat deoparte, fie că a fost greu sau ușor.

Cum vezi evoluția firmei în următorii 5 ani?

Până aici, de nota 10! S-a meritat tot efortul depus. Firma a investit în ani și probabil așa va continua: într-o notă pozitivă.

Împărtășește-ne ceva „secret” din viața ta.

De-a lungul timpului am pus mare accent pe credință, ce a stat la baza multor activități. Sunt mulțumit sufletește, copiii sunt realizați, la casa lor. Necazuri am mai avut, dar cu ajutorul Domnului și al familiei, le-am depășit. Mi-ar plăcea să am copiii acasă, lângă mine, să-mi cresc strănepoții, să-i văd de mici lângă mine. Vom vedea ce va oferi viitorul, sănătate să fie. Strict profesional, mă frământă modul de realizare al obiectivelor propuse, precum și micile nerealizări pe care le-am avut.