Cum se fabrică produsele din carne de pui marca Safir?
Cum se fabrică produsele din carne de pui marca Safir?

Tu știi cum să alegi produsele preparate și semipreparate din carne de pui?

13.07.2018

Ritmul de viață alert ne determină deseori să recurgem la soluții menite să ne simplifice viața și care să nu implice prea multe resurse de timp și de energie consumate. La nivel culinar, această alegere se reflectă în orientarea către produsele preparate și semipreparate.

Provocarea consumatorului rezidă în alegerea produselor calitative și de încredere din multitudinea celor existente pe piață.
Sunt mai multe criterii de care ar trebui să ținem cont atunci când alegem produse preparate și semipreparate din carne de pui:

Aspectul produselor – natural și proaspăt

Este important de specificat faptul că un produs foarte atrăgător nu este și cel mai sănătos, întrucât aspectul poate fi dat cu ușurință cu ajutorul substanțelor nocive, care induc percepția prospețimii. În aceste condiții, trebuie să alegem produsele cu aspect cât mai natural, fără o culoare falsă.
A se urmări produsele care au specificat pe etichetă ”nu conțin aditivi, conservanți și coloranți”, care automat vor avea o culoare naturală, asemenea preparatelor de casă.

Ingredientele menționate pe etichetă

În ceea ce privește ingredientele, este esențial ca produsul ales să aibă menționate pe etichetă ingrediente de încredere (doar carne de pasăre) și nu nocive (acizi grași saturați, coloranți artificiali, potențiatori de aromă, conservanți).
Atenție maximă la tipul condimentelor (a se opta pentru condimente naturale, precum boia dulce, usturoi granule, ceapă deshidratată, muștar, piper, cuișoare) și lasă produsul în raft dacă observi trei ingrediente necunoscute.

Detaliile specificate pe etichetă

Pe lângă ”condimente naturale”, este recomandat să fie specificat că sunt preparate românești, întrucât un produs românesc înseamnă automat o durată a transportului redusă. Cu cât termenul de valabilitate este mai redus, cu atât produsul este mai natural.
Te sfătuim să optezi pentru produse obținute după rețete care păstrează gustul adevărat de pui, rețete meșteșugite și, bineînțeles, produse neinjectate.

Condițiile de păstrare și transport, data ambalării și a expirării reprezintă alte aspecte de care este musai să se țină cont în alegerea preparatelor și semipreparatelor de carne de pui de încredere.

Notorietatea producătorului

Un aspect esențial este notorietatea producătorului de preparate și semipreparate, a se opta pentru producători cunoscuți, care respectă normele sanitar-veterinare, de igienă, alimentare și de calitate. Acest lucru este reflectat prin ștampila ovală afișată pe eticheta produsului.

Prețul preparatelor și semipreparatelor, un indicator al calității acestora

Experiența și notorietatea brandului se reflectă ușor și prin prețul ușor mai ridicat în raport cu celelalte prezente pe piață. În industria alimentară, prețul unui produs reflectă un cumul de factori care include întregul lanț  valoric prin care trece acesta , de la nevoia consumatorului până la siguranța pe care i-o oferă acestuia cu privire la raportul corect între calitate și preț.

Cu siguranță un produs care conține o cantitate mai mare de carne, atent selectată, va avea și un preț mai ridicat, de aceea este fundamental să se țină cont și de acest aspect. Pentru o achiziție sigură, solicită bonul fiscal.

Informații corecte și alegeri potrivite, o alimentație sănătoasă

Cunoașterea procesului de fabricație al produselor și calitatea ingredientelor sunt esențiale pentru o informare corectă. Alegeți produse de încredere pentru o alimentație sănătoasă.

Grupul de firme Safir a dezvoltat, în cei peste 27 de ani de experiență în industria alimentară, un sistem propriu care include: patru ferme proprii de creștere a păsărilor, o fabrică de făinuri proteice automatizată complet, prima de acest fel din România, o fabrică de nutrețuri combinate, care furnizează hrana puilor crescuți în unitățile proprii, abatorul de păsări și fabrica de preparate și semipreparate din carne de pasăre.