Cum se fabrică produsele din carne de pui marca Safir?
Cum se fabrică produsele din carne de pui marca Safir?

Pașii spre siguranță alimentară, produse de calitate și comunitate activă

12.03.2020

Grupul de firme Safir s-a focusat în ultimul an pe lansarea de produse noi în gama de preparate şi semipreparate „Fomică?”, precum și pe o comunicare mai transparentă, în interesul consumatorului.

În plus, compania a dezvoltat segmentul de pui cu creștere lentă, prin realizarea a noi achiziții și investiții.

safir-siguranta-alimentara

Deliciosul de Vaslui, în topul preferințelor clienților

Carnea refrigerată de la „Deliciosul de Vaslui” rămâne în topul preferințelor consumatorilor, cu un gust adevărat de pui și garanția că produsul corespunde tuturor standardelor europene.

„Ne bucurăm de evoluția activității de export, din care mare parte este reprezentată de puiul Zdravăn Moldovenesc, 95% din producția acestuia fiind destinată exportului.În domeniul HoReCa, ne bucurăm de o cerere tot mai mare de carne refrigerată Deliciosul de Vaslui și preparate și semipreparate „Fomică?”,a declarat Dl. George Safir, Director Executiv Safir.

Și pentru că o astfel de activitate nu poate fi susținută decât printr-o flotă auto modernă, parcul auto al companiei deține autovehicule de toate categoriile, de la transport marfă sau persoane, până la autovehicule frigorifice, lucru care contribuie la transportarea produselor în siguranță și în concordanță cu termenele de valabilitate.

Investițiile constante, importante pentru dezvoltarea produselor de nișă

Până în prezent, Grupul de firme Safir a dezvoltat o politică continuă de investiții, orientată în ultimii ani spre utilaje, pentru produse cu valoare adăugată: maşină de feliere la greutatea și forma dorită, utilaj de dezosat pulpă superioară, utilaj de dezosat piept, utilaj feliere şniţele.

De asemenea, s-a urmărit îndeaproape achiziționarea de utilaje care permit diverse modalități de ambalare. Compania a inaugurat și prima rotiserie sub brandul „Fomică?” – un concept nou, dezvoltat pe baza preferințelor consumatorul modern care dorește să mănânce sănătos, dar are nevoie de soluții simple și accesibile.

safir-siguranta-alimentara2

Activitatea Safir în domeniul îmbunătățirii calității și siguranței alimentare

„Valorile Safir ghidează toate procesele prin care trece puiul, de la bob la consumator. Orice produs al Grupului de firme Safir este reflexia efortului comun al tuturor membrilor echipei”, afirmă Directorul Executiv. Sistemul complet de producție, care implică un modern abator de păsări, patru ferme proprii, o fabrică de făinuri proteice, una de nutrețuri combinate, precum și o fabrică de preparate și semipreparate, împreună cu rețeaua proprie de distribuție, asigură controlul strict al calității produselor din carne de pui comercializate și siguranța acestora pentru clienți și colaboratori.

safir-lant-valoric

Campania Limpede ca Bună Ziua

Prin campania „Limpede ca bună ziua!”, lansată de brandul de carne proaspătă de pui Deliciosul de Vaslui, susținem transparența în industria cărnii și încearcăm să educăm cât mai bine consumatorii cu privire la felul în care se alege în mod sănătos un produs din carne de pui. Astfel, a fost creată o pagină foarte dezvoltată de întrebări și răspunsuri cu referire la carnea de pasăre și preparatele și semipreparate din carne de pasăre. Cele 2.080 de întrebări au fost adresate de către consumatori, iar răspunsurile vin din partea specialiștilor noștri. Acest număr mare de întrebări venite demonstrează că piața este din ce în ce mai interesată de produsele pe care le consumă.

safir-intrebari-raspunsuri

Evenimentele și târgurile, o șansă de promovare pentru companie

În 2018, Grupul de firme Safir a participat pentru prima dată la Sial Paris, în cadrul standului României, iar anul 2019 a marcat prima participare a Grupului la Târgul Anuga, care a avut loc în Köln, Germania, în cadrul Complexului Expozițional Köelnmesse. Cel mai important eveniment din industria cărnii a oferit șanse reale de promovare și de creștere a credibilității ca producători români. Activitatea Safir se face remarcată și pe plan local, având în vedere faptul că Grupul susține constant comunitatea din care face parte prin participarea la festivalul Open Camp și la Zilele Vasluiului cu meniuri proaspete, calde, to go.

safir-evenimente-industria-carnii

O familie de peste 600 de angajați

Familia Grupului are peste 600 de angajați care se bucură de multe beneficii menite să-i motiveze în munca pe care o fac, dar și în evoluția lor profesională. Printre principalele beneficii menționăm condiții de lucru în secții modernizate, formare profesională la locul de muncă, organizare pe schimburi, bonusuri de performanță, tichete, transport gratuit, o masă caldă pe zi, un pachet cu carne pe săptămână și excursii. Grupul oferă și stagii de practică pentru elevi și studenți în domenii precum economie, comerț, auto, turism, HoReCa, gastronomie, mecanică. În acest moment, grupul desfășoară nu mai puțin de 3 proiecte cu finanțare.

safir-angajati

Măsuri de protecție a mediului înconjurător

De-a lungul timpului, Grupul de firme Safir a dezvoltat proiecte de susținere a mediului prin reducerea consumului de energie, colectarea selectivă a deșeurilor sau refolosirea deșeurilor din cadrul activității. În acest sens, compania a realizat la începutul acestui an o nouă investiție într-o instalație frigorifică nouă, care înlocuiește freonul cu CO2, un agent frigorific natural folosit mai ales pentru reducerea impactului asupra mediului în aplicațiile industriale și comerciale. În privința protecției mediului înconjurător, odată cu deschiderea rotiseriei, compania a făcut trecerea către un stil de viață mult mai sustenabil, prin folosirea sacoșelor biodegradabile.

Datorită rețelei proprii de distribuție și a dimensiunii parcului auto, dar mai ales pasiunii și profesionalismului fiecărui angajat al companiei, produsele marca Safir se găsesc în marile lanțuri de supermarketuri din România, Auchan și Kaufland.

Află mai multe despre acțiunile Grupului de firme Safir aici: www.safir.ro/ro/publicatii-media


... descarcă PDF