Cum se fabrică produsele din carne de pui marca Safir?
Cum se fabrică produsele din carne de pui marca Safir?

Cum se fabrică produsele din carne de pasăre marca Safir?

28.09.2020

Pășim încrezători spre anul 30 de activitate în industria cărnii de pasăre. Pe 26 septembrie am împlinit 29 de ani și am sărbătorit acest fericit eveniment prin lansarea în grila de televiziune Discovery a primului film documentar în 2020 de tip „Cum se fabrică”, film cu informații de interes pentru cerințele actuale ale consumatorilor în căutare de carne de pasăre naturală și sănătoasă.

safir-cum-se-fabrica-discovery

Cum se crește un pui sănătos la Safir?

Primul film, Cum se crește un pui sănătos la Safir?, are la bază expresia după care ne ghidăm: „De la bob la consumator” – și prezintă imagini din fermele proprii, unde sunt crescuți puii cu o creștere lentă, informații despre cum și cu ce sunt hrăniți puii, condițiile și spațiile acestora de trai.

Puii din fermele noastre sunt crescuți cu mâinile curate și cu valori sănătoase. În toată activitatea din industria cărnii de pasăre, ne-am ghidat după valorile ce ne definesc, una dintre cele mai importante fiind transparența în orice departament al lanțului de producție.

Ambele filme Safir sunt destinate consumatorilor și partenerilor noștri, cu scopul de a educa și informa corect cu privire la produsele marca Safir. Ne dorim și reușim să oferim consumatorilor informațiile pe care aceștia le caută, să fim o sursă sigură de explicații ale curiozităților din industria cărnii de pasăre.

Cum se fabrică preparatele din carne de pui Fomică?

Cum se fabrică preparatele din carne de pui „Fomică?”, este destinat brandului de preparate și semipreparate „Fomică?”. Filmul are ca scop susținerea atributului unic al brandului: doar carne de pasăre și condimente 100% naturale.

Dezvoltarea tot mai rapidă a pieței a făcut ca și în acest segment al preparatelor din carne de pasăre inovarea să joace un rol important în multe dintre rețetele apărute în ultima perioadă, asigurând satisfacerea cerințelor consumatorului.

O parte mare a investițiilor a fost direcționată spre achiziția de noi echipamente și în procesul de producție al Fabricii de preparate. Cu propria fermă și cu păsări hrănite din FNC propriu, Grupul de firme Safir dispune de mijloacele necesare și, mai ales, de dorința de a produce carne de pasăre și preparate din carne de pasăre fără alte adaosuri.

Investițiile care au dus la calitatea produselor de azi

Am ținut pasul cu trendurile pieței, astfel că am reușit să vedem imaginea de ansamblu, oportunitățile de creștere și dezvoltare. Urmărim trendurile, ne folosim tot mai mult de tehnologie, investim în aparatură modernă și studiem piața astfel încât să rămânem unul dintre jucătorii importanți din industria de carne de pasăre din România.

Pentru modernizarea sistemului propriu de producție, dar și pentru asigurarea calității produselor, Grupul de firme Safir a investit constant în utilaje moderne de dezosat, tocat, cântărit și ambalat, crescând calitatea produselor, testând riguros gradul lor de prospeţime, verificând condiţiile de producţie, transport și de ambalare.

În prezent, mașina de dezosat pulpă din cadrul abatorului Safir este singura de acest tip din Europa de Sud-Est, ce realizează o tranșare milimetrică a cărnii de pe os.

Aflați aici mai multe informații despre filmele Safir și despre activitatea Grupului în industria cărnii de pasăre din România: www.safir.ro/ro/cum-se-fabrica