Cum se fabrică produsele din carne de pui marca Safir?
Cum se fabrică produsele din carne de pui marca Safir?
Oanea-Sonia
OANEA SONIA

Un exemplu de perseverență avem la interviul lunii, o personalitate dârză și ambițioasă, a cărei viață poate fi scenariu de film.

Dar așa cum ne plac filmele, să fie cu final fericit, așa povestim astăzi cu protagonista interviului, un om care a trecut prin mai multe etape de evoluție ale firmei și care a crescut odată cu ea.

Să o cunoaștem pe Oanea Sonia, operator livrare.

 
 

De cât timp faci parte din echipa Safir și ce te-a atras la această firmă?

La data de 1 iunie voi împlini 14 ani de când m-am alăturat echipei Safir. Ce m-a atras a fost faptul că era o firmă cu mari perspective de dezvoltare și îmi oferea posibilitatea de a mă dezvolta personal, odată cu firma.

Ce e diferit acum pentru tine decât a fost la începutul tău în firmă?

Păi... Sunt multe. În primul rând, eu. Atunci eram mai tânără și fără experiență. Apoi, condițiile de muncă (mult îmbunătățite), colegii de birou, politica firmei... Firma în sine s-a schimbat. Cam... totul este diferit față de când am început.

Ești o fire răzbătătoare, ai găsit tot timpul motivația și puterea de a merge mai departe. Ce te motivează pentru a depune eforturi?

Motivația e simplă: privesc firma la care lucrez ca pe o a doua familie. Și ca-n orice familie, trebuie să depui tot efortul pentru ca lucrurile să meargă bine.

Prin prisma locului în care îți desfășori activitatea, interacționezi cu un număr mare de persoane din cadrul firmei. Cum crezi că te-ar descrie acestea?

Greu de spus, însă cred că multe ar spune despre mine că sunt o persoană „dintr-o bucată”… în sensul bun, sper. Dar știi cum e. Nu poți niciodată să fii pe placul tuturor.

Ce ți se pare cel mai greu să reușești să faci în cadrul programului de lucru?

Nu sunt lucruri imposibile de făcut, dar trebuie să recunosc că întocmirea documentelor pentru export îmi dau ceva bătăi de cap, eu nefiind vorbitoare de limba engleză (pe vremea mea se studia limba rusă). Așa că, trăiască „Sf. Google”.

Ce înseamnă pentru tine și cum reușești să faci față unei zile aglomerate? Cum determini prioritățile în programarea timpului tău?

În primul rând, îmi place ceea ce fac. O zi aglomerată nu este decât o zi normală de lucru. Se face față unor astfel de situații cu răbdare și cu o bună organizare a timpului de lucru. Prioritizarea e simplă: prima dată, asigurarea serviciului pentru clienții firmei, după care urmează restul.

Povestește-ne despre persoanele dificile din jurul tău.

Parafrazând: consider că nu există persoane dificile, ci doar oameni care nu știu să gestioneze relațiile cu persoanele așa-zise „dificile”. Și nu e cazul meu.

Dacă ai putea să adresezi o întrebare unei persoane și ai ști că îți va răspunde sincer, pe cine ai întreba și care ar fi întrebarea?

Nu știu câți mi-ar răspunde sincer, dar întrebarea aș pune-o tuturor: dacă moneda națională ar fi fericirea, cât de bogați ați fi?

Ce calități trebuie să aibă șeful ideal? Dar colegul ideal?

Cred că termenul „ideal” este exagerat. Nu există omul ideal, ci doar omul potrivit, la locul potrivit. Iar eu pot spune că am șeful potrivit. Iar în ceea ce îi privește pe colegii mei, dacă nu ar fi persoanele potrivite, nu aș putea să formez o echipă cu ei.

Ești tot mai zâmbitoare în ultimii ani, poți să ne spui motivul sau cum reușești?

Am descoperit că viața e frumoasă.

Împărtășește-ne ceva „secret” din viața ta.

E... un secret care, ei bine, nu mai e așa secret: îmi place să cutreier munții la pas cu „casa” (cortul) în spate.