Cum se fabrică produsele din carne de pui marca Safir?
Cum se fabrică produsele din carne de pui marca Safir?
Morariu Vasile
MORARIU VASILE

Sunt oameni care ne dovedesc în fiecare zi că vârsta e doar o stare mentală și că nivelul de implicare în ceea ce facem depinde în mare parte de felul în care suntem construiți. Sau de cum ne-am format de-a lungul unei vieți autoresponsabile. Astăzi discutam cu Vasile Morariu, care ocupă postul de Magazioner, poziție din care are ocazia să colaboreze cu diferite categorii de persoane, situate pe nivele diferite în cadrul firmei. Diferă discuțiile, diferă situațiile și soluțiile, dar ceva rămâne constant: proactivitatea de care dă dovadă de fiecare dată. Să îl cunoaștem!

Morariu Vasile – Magazioner

 

1. Pentru a vă cunoaşte mai bine, vă rog să vă descrieţi în câteva cuvinte personal şi profesional.

Sunt fiu de ţăran ai anilor ’50, am absolvit 8 clase la ţară, după care am urmat cursurile Liceului Industrial Chimic din Iaşi. După absolvire (locul II la bacalaureat) am lucrat la CFS Iaşi şi Textila Vaslui ca mecanic întreţinere utilaje. În anul 1988 am plecat la Tricotaje Vaslui unde, după un curs de maiştri-tricotaje, am lucrat în acest domeniu.

2. Sunteţi la o etate la care multă lume creşte nepoţi, grădinăreşte, vizitează lumea. Ce vă motivează şi vă menţine în câmpul muncii?

De mic copil mi-a plăcut să citesc din literatura românească şi universală, să acumulez cât mai multe cunoştinţe în domeniul profesional.

Sunt bunic a trei nepoate, două sunt studente şi una şcolăriţă. Le sprijin în activităţile lor cu sfaturi bune, dar este necesar, şi o fac cu drag, şi material.

Am avut ocazii şi posibilităţi să vizitez împreună cu familia şi prietenii multe locuri din ţară şi din afară. În timpul liber mă ocup de grădinărit.

3. Cum decurge ca activitate o zi normală din săptămâna de lucru?

Din 2008 lucrez la SC Safir SRL ca magazioner şi caut să rezolv toate problemele ce se ivesc zilnic în domeniul aprovizionării necesare desfăşurării procesului de producţie din întreg Grupul de firme Safir. De cele mai multe ori reuşesc, dar sunt şi zile când cer ajutorul colegilor.

4. Ce părere aveţi despre evoluţia firmei din ultimii 5 ani?

Lucrez cu mult respect pentru conducere şi am toată stima pentru ce a realizat de la înfiinţarea societăţii până în prezent, diversitatea produselor atât de necesară şi apreciată de toţi consumatorii.

5. Sunteţi un optimist, o persoană mereu în priză. Cum vă motivaţi psihologic în fiecare zi?

Până la vârsta ce am atins-o am avut un stil de viaţă cumpătat, îmbinând utilul cu plăcutul, realizările obţinute dându-mi curajul să merg mai departe.

6. Lucraţi cu mulţi colegi, categorii diferite de oameni, persoane din departamente diferite, de la muncitor la top management. Cum reuşiţi să vă conectaţi şi să lucraţi cu fiecare în parte? Care consideraţi că e secretul adaptabilităţii?

De când lucrez în câmpul muncii am considerat şi sunt convins ferm că pentru a realiza obiectivele de producţie, un element primordial este respectul faţă de colegi şi nu în ultimul rând respectul reciproc. “Respectă şi vei fi respectat!” spunea învăţătorul ce l-am avut în clasele I-IV.

De aceea caut să vorbesc politicos, să rezolv toate problemele de serviciu, să cer explicaţii unde nu înţeleg ceva, pentru ca toţi colaboratorii să îşi poată realiza sarcinile de serviciu.

7. Care e cea mai mare realizare pe care aţi avut-o de când lucraţi la Safir? Dar cea mai mare realizare personală?

Personal sunt mulţumit că sunt sănătos şi mă consider norocos că lucrez la SC Safir SRL, aici am învăţat multe lucruri bune, necesare în viaţă.

8. Ce credeţi că vor oamenii care lucrează la Safir? Ce îi motivează să rămână aici?

Cred că toţi oamenii care lucrează în acest colectiv sunt mândri şi bucuroşi că prin munca lor contrbuie la bunăstarea lor, a familiilor lor, şi de ce nu, a populaţiei din ţară şi nu numai.

9. Sunteţi o persoană cu o mare experienţă de viaţă. Care credeţi că e secretul unei vieţi împlinite?

Să iubeşti, să fii iubit, să ai satisfacţia că ajuți pe cei din jur moral şi material şi nu în ultimul rând, să fii sănătos.

10. Care credeţi că sunt atuurile tinerei generaţii? Dar ale generaţiei cu ceva mai multă experienţă? Cum credeţi că pot lucra cel mai bine împreună?

Cred că generaţia mai în vârstă are de învăţat multe lucruri de la cea tânără, dar şi invers. Experienţa acumulată despre viaţă şi muncă şi noile tehnologii trebuie îmbinate armonios. Si asta se poate realiza printr-o colaborare între generaţii în domeniul tehnic, organizatoric la locul de muncă pentru că relaţiile dintre oameni au un efect primordial în desfăşurarea procesului de producţie. As remarca zicala “respectul se câşigă, nu se impune!”.

10. Spuneţi-ne ceva „secret” despre dumneavoastră.

Sunt un om obişnuit,
În viaţă cred că-s împlinit!
Iubesc familia şi-mi doresc,
De necazuri s-o feresc.
Cred convins în Dumnezeu
Acesta e secretul meu!