Cum se fabrică produsele din carne de pui marca Safir?
Cum se fabrică produsele din carne de pui marca Safir?
MIHAELA ȚUȚU

Inaugurăm rubrica “Omul sfințește locul” cu colega noastră Mihaela Țuțu – asistent manager. Rubrica este despre oricare dintre noi, cei care ne străduim să facem bine ceea ce facem acolo unde suntem.

 
 

Departamentul de secretariat asigură contactul permanent cu angajații firmei și reprezintă un liant între toate departamentele diferite ierarhic sau nu. Reprezentanta este o persoană dedicată, mereu la dispoziția tuturor celor care îi solicită ajutorul. Ea are darul de a te asculta cu zâmbetul pe buze, de a te servi în orice circumstanțe, făcându-te mereu să zâmbești. Să o cunoaștem.

Ce te-a motivat în toți acești ani?

Toți acești ani înseamnă 10 la număr! 10 ani de când trăiesc o frumoasă poveste în Grupul de firme Safir. Poate nu întâmplător, tu ai ales să îți răspund astăzi la 10 întrebări. Sentimentul că am o misiune de îndeplinit și că locul meu este aici mi-a dat încredere și putere. Asta mi-a fost și motivația în toți acești ani. Mi-a plăcut foarte mult sloganul nostru “Să creștem împreună!” Eram totuși un copil de 25 de ani când m-am angajat și eu chiar simt că am crescut!

Cum ai reușit să-ți construiești o relație solidă cu șefii?

Ca orice relație și această are secretele ei (zâmbește) și având în vedere ca e o relație de lungă durată a avut etapele ei, în care s-au pus bazele, s-a câștigat încrederea, care s-a clătinat pe alocuri. Îmi place să cred că sunt o floare cu 3 grădinari… chiar 4 și că de la an la an înfloresc mai frumos și în culori diferite! Eu fac tot ce imi stă în putință ca “floare” iar ei fac tot ce știu mai bine ca “grădinari”!Important este că încă sunt aici.

Explică în două-trei fraze o situație în care ai utilizat puterea ta de convingere?

Poziția mea în firmă nu implică atât de multă putere de decizie. Prin felul meu de a fi pot convinge un coleg să treacă de la o stare negativă la una pozitivă! Sau pot convinge un furnizor că nu e momentul să colaborăm. Prin zâmbetul meu, printr-o înșiruire de cuvinte pe care cealalată persoană le așteaptă te pot convinge să crezi în tine și să crezi că vei reuși, chiar dacă e pentru scurt timp! Mai departe ține de puterea fiecăruia.

Care sunt punctele tari care te caracterizează?

Încrederea în mine, credința că voi reuși și nădejdea că visele se împlinesc la timpul potrivit.

De ce calități crezi că ai nevoie pentru acest job?

E nevoie de multe calități! Încredere, Răbdare (pe care recunosc ca mi-o mai pierd din când în când), de organizare (încă lucrez la acest capitol pe care îl consider cel mai provocator din viața mea) trebuie să iți dorești să lucrezi cu și între oameni, trebuie să fii sigură pe tine, să fii capabilă să gestionezi anumite situații, să ai atenție distributivă, trebuie să fii și veselă și sociabilă și sinceră și elegantă și manierată. Trebuie să fie un pachet întreg de calități iar capitolele unde ceva scârție trebuie perfecționate!

Cum te-ai caracteriza într-un cuvânt?
Sunt OM. Îmi place vorba asta a mea “să fiu om fără să fiu secretară se poate, dar să fiu secretară fără să fiu Om este imposibil!

Ce crezi că spun colegi despre tine?
Încerc să mă mențin pe o linie de plutire peste critica lor și sub lauda lor! Eu sunt una singură iar colegii mei, cei cu care interacționez zi de zi, față în față, la telefon sau pe email sunt peste 70. Astfel că 70 de păreri despre mine ar fi cam multe într-o singură zi (zâmbește din nou). O vorbă înțeleaptă spune că “nu e treaba ta ce spun ceilalți despre tine, treaba ta este ce spui tu despre ei!” Așa că e treaba colegilor ce spun sau cred despre mine dar apreciez foarte mult când au ceva de spus să vină direct la mine. De felul meu nu aplec urechea și nu cred în mesageri “binevoitori” care vor să îmi împărtășească credința altora despre mine!

Care este cel mai deranjant lucru într-o zi de lucru?

Faptul că eu nu sunt la capacitatea mea maximă din diferite motive: nu sunt odihnită, am o stare aiurea, pentru mine e cel mai deranjant. Aud oamenii diferit, ii percep diferit, mă comport diferit față de cum sunt eu.

Cum te relaxezi la serviciu?
Ascult muzică de relaxare a minții și din când în când merg la o fereastră, închid ochii pentru câteva secunde și mă las răsfățată de către Soare!

Unde te vezi peste 5 ani?

Peste 5 ani voi avea 40 de ani, așa că mă văd împlinită! Mă văd tot eu, dar altfel și tot aici.
În 2008 înainte de angajare am mai răspuns la o astfel de întrebare iar dupa primul an de Safir, când toate planurile de viitor mi-au fost date peste cap, într-un mod frumos, mi-am propus să nu am planuri ci doar obiective pe care îmi propun să le realizez din 2 în 2 ani. Și am realizat atât de multe!

Bonus: Împărtășește ceva “secret” din viața ta
Scriu poezii, am peste 70 de poezii scrise din liceu până astăzi și am 4 “cărți” cu amintiri din viața mea.
Să o cunoaștem mai bine.