Cum se fabrică produsele din carne de pui marca Safir?
Cum se fabrică produsele din carne de pui marca Safir?

Lanțul valoric

În sectorul avicol și nu numai, integrarea activităților de producție este esențială, deoarece permite controlul permanent al calității produsului și respectarea standardelor în domeniu. Pentru Grupul de firme Safir, aceasta înseamnă asumarea valorilor și a misiunii companiei de a dezvolta un proces tehnologic corect și complex, completat de relaţii frumoase și sănătoase, pentru obţinerea unor produse cu gust adevărat. Atât sistemul de producție propriu, care implică: un modern abator de păsări, ferme proprii, fabrică de făinuri proteice și cea de nutrețuri combinate, cât și rețeaua de distribuție proprie asigură controlul strict al calității produselor și siguranța acestora pentru clienții și partenerii noștri.

Valorile Safir sunt cele care ghidează toate procesele prin care trece puiul până ajunge pe masa din bucătăria clienților noștri. Astfel, din respect pentru client și pentru calitatea produselor oferite, s-au făcut din ce în ce mai multe eforturi pentru a îmbunătăți metodele de procesare, verificare și testare.

Orice produs al Grupului de firme Safir este reflexia efortului comun al tuturor membrilor echipei: al celui care produce furajul, al celui care crește puiul, al celui care-l abatorizează, al celui care-l transportă și al celui care-l vinde. Urmărim prioritar siguranța alimentară, pentru a crea valoare pentru noi și oamenii din jurul nostru.

Safir - Lant Valoric

Fermele de pui

Safir - Fermele de pui

Grupul de firme Safir deţine ferme proprii de creștere a păsărilor, modernizate prin investiţii în valoare de 5.000.000 €, pentru ca puii să fie crescuţi în conformitate cu normele europene de bunăstare animală, într-un mediu controlat și biosecurizat. Capacitatea actuală de creștere a fermelor este de 1.150.000 de pui/serie.

Fermele de pui Safir

Abatorul de păsări

Abatorul de pasari Safir

Una dintre cele mai importante componente ale Grupului de firme Safir este abatorul. Achiziţionat în anul 2000, acesta a fost modernizat în scopul creșterii capacităţii de abatorizare (4.000 de capete/h) și nu numai. Investiţiile permanente pentru modernizarea abatorului au ca finalitate creșterea calităţii produselor oferite pe piaţă și diversificarea ofertei, conform cerinţelor pieţei.

Abatorul de păsări Safir

Fabrica de făinuri proteice

Fabrica de fainuri proteice

Realizată din fonduri europene şi inaugurată în anul 2010, fabrica de făinuri proteice, o investiţie de 4.000.000 €, este complet automatizată şi are o capacitate de procesare de 130 tone/zi. Foloseşte ca materie primă deşeurile rezultate din abator, obţinând în urma prelucrării făinurile proteice pentru export, folosite în obținerea hranei animalelor de companie.

Fabrica de făinuri proteice

Fabrica de nutrețuri combinate

FNC Nutriva

FNC Nutriva a fost inaugurată în a doua jumătate a anului 2013, cu ocazia aniversării a 22 de ani din povestea Safir. Aceasta are un rol esenţial în procesul integrat de producţie al Grupului de firme Safir, întrucât permite o atentă supraveghere a calităţii produselor, încă din faza incipientă și furnizează hrana puilor crescuţi în unităţile proprii.

Fabrica de nutrețuri combinate Nutriva

Fabrica de preparate și semipreparate

Preparate si semipreparate

Anul 2016 a fost marcat de o nouă investiție marca Grupul de firme Safir, fabrica de preparate și semipreparate din carne de pui. S-a investit în achiziționarea de utilaje noi și într-un spațiu special dedicat obținerii produselor natural condimentate, a celor pesmetate, a cârnaților și a pârjoalelor.

Fabrica de preparate și semipreparate