Cum se fabrică produsele din carne de pui marca Safir?
Cum se fabrică produsele din carne de pui marca Safir?
Danut Haba
DĂNUȚ HABA

Vine un moment când răbdarea și implicarea se văd. Uneori durează mai mult, alteori mai puțin. Depinde de zona în care te încadrezi, de ritmul de dezvoltare, de viziunea celor care evaluează. Avem în acest număr un model de evoluție conform unui stil de gândire pe care vă propunem să îl descoperim împreună. Pentru că de la fiecare dintre noi avem ceva de învățat și cu siguranță și de la colegul nostru.

Să îl cunoaștem pe Dănuț Haba, Manager FNC.

 

Eşti printre managerii Grupului de Firme Safir, cu o evoluţie rapid ascendentă. Povesteşte-ne puţin despre acest traseu pe care l-ai parcurs.

În mai 2013 m-am angajat la Grupul de Firme ca economist fără a ști unde voi fi repartizat și am ajuns la FNC unde mi-am improvizat primul meu birou de lucru dintr-un palet și-o cărămidă. Am substituit în primă fază lipsa gestionarilor, ca ulterior să mă ocup de partea de contabilitate primară. Mereu mi-am dorit și am simțit că pot mai mult. Am primit această șansă și am profitat de ea, asumându-mi și un rol pe partea de achiziții materii prime, rol care în final s-a concretizat prin confirmarea în cadrul firmei ca Manager Comercial. Pentru scurt timp am mușcat și din ceea ce înseamnă Fabrica de Făinuri Proteice Chițcani și provocarea a continuat până în faza în care împreună cu conducerea experimentăm în prezent un nou rol, acela de Manager FNC.

Care este “secretul” evoluţiei profesionale din punctul tau de vedere?

Nu există un secret, este demonstrat că totul pleacă de la voință. Dacă îți dorești ceva cu adevărat atunci inevitabil vei întreprinde toate acțiunile necesare pentru a-ți atinge scopul. Totuși trebuie să recunosc că și contextul m-a ajutat, expansiunea Grupului de Firme a creat noi nevoi de acoperit iar eu am răspuns prezent la orice solicitare.

Într-o perioadă relativ scurtă ai trecut de la a nu avea oameni în subordine, la a conduce o echipă numeroasă. Care sunt provocările unei asemenea responsabilități? Dar cele mai mari satisfacții?

Mulțumită lui Ovidiu Irimia am regăsit aici o echipă deja creată și momentan provocările mele se rezumă în a o completa, timpul scurt scurs nu mi-a evidențiat probleme majore. Satisfacția mea constă în satisfacția lor și voi face tot posibilul, cu ajutorul sistemului nou creat, să răsplătesc adevărata valoare și implicare. Am încredere în echipa Nutriva și sper că împreună să evoluăm din toate punctele de vedere.

Cum crezi că pot fi atraşi şi reţinuţi oamenii talentaţi într-o firmă?

Talentul este doar o stare de moment care se poate dilua cu timpul. Eu prețuiesc responsabilitatea lucrului bine făcut, implicarea, determinarea și capacitatea de a răspunde prompt provocărilor ivite. Oamenilor care demonstrează aceste calități, valori și principii trebuie să li se recunoască aportul prin: remunerare pe măsură, propuneri de promovări și grija față de ei dincolo de rolul de angajat.

Începând cu acest an Grupul de firme Safir trece printr-un amplu proces de reorganizare. Cum priveşti tu aceste schimbări?

O parte dintre aceste schimbări au fost gândite conjunctural de fiecare dintre noi. Poate însă nu am știut cum să le așezăm într-o manieră atât de organizată dată fiind dimensiunea Grupului și de aceea cred că o mare parte dintre ele sunt de bun augur. Concomitent cu aceste schimbări, pentru mine a intervenit și schimbarea de rol, ceea ce accentuează efortul depus pe termen mediu. Sper să am răbdarea de a depăși cu brio această perioadă și am încredere în suportul echipei, dar și a top managementului.

Continuă propoziţia: aşteptările mele de la oameni sunt...

Să-și scoată capul din cutie, să privească lumea și din altă perspectivă. Acest lucru pe mine m-a ajutat să conștientizez diferit și pozitiv dimensiunea oricărei situații în care m-am aflat și implicit să iau deciziile optime. Nu este ușor, dar vă provoc să faceți acest lucru și atunci veți beneficia și de alte unghiuri de a privi lumea. E un proiect la care eu încă lucrez.

Continuă propoziţia: aşteptările mele de la managerii de top sunt...

Pe plan personal să fie sănătoși, să ducă afacerea mai departe, iar în plan profesional să ofere echipelor resursele necesare pentru îndeplinirea obiectivelor.

Care este cea mai importantă lecție de care ai avut parte la locul actual de muncă?

Am învățat să fiu mai răbdător. De fire sunt o persoană impulsivă și am învățat să mă mai temperez.

Ai un mentor? Povestește-ne despre el.

Eu recunosc aportul tuturor celor cu care intru în contact și fiecare dintre colegii mei își pune amprenta asupra mea și de la fiecare am avut și voi avea de învățat.

Primul mentor în firmă pentru mine a fost dl. Ovidiu Cireș care m-a ajutat și învățat foarte multe la debutul în Nutriva. Este un profesionist desăvârșit și un caracter rar întâlnit. Al II-lea mentor este George Safir, care a avut grijă nu doar să mă provoace, ci și să mă îndrume spre obținerea rezultatelor. O altă persoană care are impact pozitiv pentru mine, prin puterea exemplului, este Tudorel. Nu în cele din urmă, persoana care mă echilibrează, mă încurajează și mă susține necondiționat este soția si colega mea, Simona.

Spune-ne ceva „secret” din viața ta.

Deși în ochii unora par exigent, dur, rece, în realitate sunt o persoană normală, cu propriile temeri și destul de inimos. Însă în final, indiferent de cum sunt perceput, eu îmi propun ca în ochii tuturor să fiu drept, corect, echitabil.