Cum se fabrică produsele din carne de pui marca Safir?
Cum se fabrică produsele din carne de pui marca Safir?
Lespezianu Doru
DORU LESPEZIANU

Dacă este să ne întrebăm ce stă în spatele unei firme de succes, răspunsul se găsește într-o esență a esențelor în două argumente: un produs cu adevărat bun și o echipă dedicată în spate. Sunt două ingrediente care fac parte de mulți ani și în diverse forme din viața profesională a următorului intervievat. Un membru al echipei care se preocupă de calitatea și constanța calității produsului încă din stadiul de pui de o zi și care îl urmărește, împreună cu echipa pe care o conduce, până ajunge în coșul de cumpărături.

Să îl cunoaștem pe Doru Lespezianu, manager calitate.

 
 

Prin prisma traseului tău profesional în cadrul Grupului de firme Safir, cum te-ai descrie pe tine și activitățile pe care le desfășori?

Am ajuns la Vaslui în anul 2001, pe 1 februarie. Am intrat direct în fermă încă din prima zi de angajare, după un an și jumătate de la terminarea facultății și după o scurtă perioadă în care am fost medic veterinar la o circumscripție sanitară veterinară din județul Iași. La acea dată ferma era mixtă, se creșteau atât găini ouătoare, cât și pui de carne mai mult pentru populație, vânduți ca pui zburați.

În anul 2002 am intrat la DSVSA ca medic veterinar oficial până în anul 2004, când m-am reangajat la firma Safir ca medic veterinar epizootolog pentru fermele de creștere a păsărilor și ca responsabil pentru implementarea și certificarea unui sistem de management integrat – calitate, siguranța alimentului și mediu pentru abator. De atunci am tot dezvoltat acest sistem extinzându-l și în alte puncte de lucru, cum ar fi fermele de creștere, fabricarea de furaje, fabrica de făinuri proteice.

Având o activitate atât de complexă și cu responsabilități atât de mari, mă consider un om conștiincios, responsabil, curios și dornic de a găsi noi provocări care să mă ajute să mă dezvolt din punct de vedere profesional și să acumulez cunoștințe și abilități care să mă facă un bun membru al echipei.

Ai în spate o activitate care s-a desfășurat în multe etape de dezvoltare a Grupului de firme Safir. Se poate spune că ai crescut odată cu ea. Ce te motivează pentru a depune eforturi continue?

Am pornit la drum odată cu achiziționarea abatorului și nu aveam prea multe cunoștințe despre industria alimentară și despre noile tehnologii de creștere a păsărilor. La acea dată se creșteau hibrizi românești cu performanțe de creștere scăzute, dar care nici nu aveau probleme de sănătate sau sensibilitatea hibrizilor actuali. A trebuit să mă documentez, să-i întreb pe cei cu experiență în domeniu și să acumulez cât mai repede experiență și cunoștințe care să mă ajute să fac față provocărilor. Odată cu intrarea în Uniunea Europeană, în 2007, a trebuit să ne reconfigurăm total, pentru a face față noilor cerințe apărute. Unitățile au fost modernizate, am renunțat la creșterea găinilor ouătoare la baterii și au apărut noi provocări legate de bunăstare animală, biosecuritate, calitate, siguranță alimentară, protecția mediului.

Mă motivează dorința de a contribui la dezvoltarea companiei și de a crea împreună cu colegii noștri un viitor în această țară pentru copiii noștri.

Dintre toate proiectele desfășurate, amintește-ți de un proiect important și complex. Cum te-ai pregătit, în ce a constat? Ai fost mulțumit de rezultat?

Sunt multe proiecte în care am fost implicat, însă cel mai important a fost pentru mine implementarea sistemului de management integrat – calitate, siguranța alimentului, mediu, siguranță și securitate ocupațională în abator, deoarece a fost o provocare mare, care a implicat multă energie și efortul multor colegi.

A trebuit să învățăm să lucrăm în echipă pentru elaborarea de proceduri și programe, să facem analize, să lucrăm pe calculator, să facem instruiri ale personalului. Consider că a fost un proiect reușit, deoarece am obținut certificarea implementării unor standarde de calitate și siguranța alimentelor, cum ar fi IFS și BRC.

Și pentru că și din greșeli învățăm, dă-mi un exemplu de situație în care n-ai reușit să fii gata cu un proiect la termen. Ce nu ai reușit să faci? Care au fost consecințele? Ce ai învățat din asta?

Anul acesta, prin noul sistem de management performant implementat în organizație, nu am reușit să mă încadrez în termenele asumate pentru indicatorii de performanță. Rezultatul a fost mult sub așteptările managementului de vârf și chiar ale mele. Am crezut că este ușor, dar se pare că nu a fost, este un domeniu nou și a fost o perioadă în care nu am putut și nu am avut timp să mă focusez pe acest domeniu și rezultatul a fost unul prost. Ce am învățat din asta? Că trebuie să mă organizez mai bine, să îmi stabilesc termene realiste și obiective pe care să le respect.

E o perioadă aglomerată sau lejeră dpdv al activităților? Cum determini prioritățile în programarea timpului tău?

Din păcate, în ceea ce mă privește, nu prea mai există perioade lejere din punct de vedere al activităților, deoarece sunt multe probleme care îmi solicită atenția. Pentru mine și echipa pe care o conduc prioritatea este, ca întotdeauna, obținerea de produse sigure și de calitate pentru consumatori și sănătatea păsărilor.

Prioritățile mi le stabilesc în funcție de activitățile pe care le am de desfășurat, populări, depopulări de pui, organizarea de audituri externe, interne, la furnizori, raportările către autorități și organizațiile profesionale.

Să vorbim puțin despre atitudine. În general, ai o atitudine pozitivă, optimistă. Cum reușești?
Sunt o fire optimistă și pozitivă, datorită familiei pe care o am. Nu îmi permit să fiu altfel.

Mă străduiesc să accept și să-i înțeleg pe toți oamenii cu care vin în contact, consider că toți oamenii în esență sunt buni, depinde doar de contextul în care-i întâlnești la un moment dat, încerc să nu judec prea mult, să am răbdare și să nu am așteptări prea mari de la nimeni și întotdeauna să mă bucur de ce este bun în jurul meu.

Ce calitate a ta sau trăsătură personală crezi că are cea mai mare contribuție în cariera ta?
Cred că perseverența este cea mai mare calitate a mea, dar și răbdarea, deși poate că la prima vedere nu pare. Consider că dacă ai răbdare și insiști într-un anumit domeniu, la un moment dat reușești. Timpul este doar o noțiune relativă.

Pentru ce fel de șef lucrezi cel mai bine?

Pentru un șef exigent, care reușește să mă motiveze, să mă provoace să îmi depășesc limitele. Nu mi-ar plăcea să lucrez cu un om care să creadă despre mine că „lasă-l în pace, atât poate”.

Lucrezi cu colegi de pe diferite nivele ierarhice și de la toate punctele de lucru. Cum reușești să te adaptezi varietății de oameni, situații și medii?

Nu este ușor, deoarece trebuie să fii atent cu fiecare om în parte. Cred că cel mai mult m-a ajutat mediul în care am crescut și educația pe care am primit-o de la părinții mei. Nu am fost educat să fiu extrem de competitiv, întotdeauna am fost îndrumat să-i ajut pe ceilalți, nu să-i domin. Cred că trebuie să evoluăm ca echipă, nu individual, de aceea este foarte important să dezvoltăm relații de respect cu toți oamenii cu care venim în contact.

Să discutăm despre manageri: descrie caracteristicile unui manager de succes.

Un manager de succes cred că este acela care reușește să-i motiveze și să-i organizeze pe oamenii din subordinea sa, să-i ajute să-și depășească limitele și să-i facă să aibă încredere în ei și în posibilitățile lor de a se dezvolta.

În rolul de manager, care activitate ţi se pare a fi cea mai grea de planificat și îndeplinit?
Un manager trebuie să formeze o echipă, să o ajute să fie capabilă să realizeze sarcinile atribuite, să țină echipa unită, să stabilească obiective clare pentru echipă și să urmărească îndeplinirea lor, să dezvolte echipa în așa fel încât să fie adaptată și să facă față la noi provocări, să fie echitabil în acordarea recompenselor pentru rezultatele obținute și, foarte important, să-și asume responsabilitatea în caz de eșec.

Împărtășește-ne ceva „secret” din viața ta.

Habar nu am, ce secret, la mine totul este la vedere. Încerc să rămân sănătos cât mai mult timp cu spiritul și cu trupul.