Cum se fabrică produsele din carne de pui marca Safir?
Cum se fabrică produsele din carne de pui marca Safir?
Cozma Vasile
COZMA VASILE

În acest număr mergem într-o altă zonă de activitate, unde exigența și disciplina sunt absolut necesare și unde termenul „a fi popular” are valențe deosebite. Din răspunsurile clare și precise identificăm o persoană strictă și organizată. Cu un ochi atent și experimentat, el reușește să se impună în zona sa de activitate: Pază birouri/Sediu preparate – Postul 2.

Să îl cunoaștem pe omul fără secrete, Cozma Vasile – Agent de Securitate.

 

Povestiţi-ne puţin despre traseul dumneavoastră până aţi ajuns Agent de Securitate în cadrul Grupului de firme Safir.

Sunt născut în Iulie 1959, localitatea Olteneşti, judeţul Vaslui. Am absolvit școala profesională la Grupul Școlar Tehnoton din Iaşi, cu meseria de Frezor-Rabotar-Martezar și am lucrat la JMAMUS Iaşi timp de 7 ani. În aceşti ani am făcut şi liceul la seral – Liceul Alexandru Ioan Cuza, profil mecanic, după care am venit la Mecanica Vaslui, lucrând în secţia prototipuri, cu aceeaşi meserie 11 ani. În 1996 am dat examen de agent pază la Confecţii Vaslui, unde am lucrat timp de 11 ani şi încă 3 la Vascar. În aceşti ani am fost înconjurat de multe persoane care au sustras din unitate obiecte, materiale, produse finite. Având contact cu asemenea persoane, la control mi-am format o viziune, cunoscând după ochi cine are asupra sa fel de fel de obiecte, mărfuri, condimente sau alte bunuri.

Ați fost propus pentru acest interviu de către şeful dumneavoastră – care credeţi că au fost motivele acestei propuneri? Prin ce consideraţi că v-aţi făcut remarcat?

Motivul acestei propuneri cred că este experienţa adunată în aceşti ani de pază. M-am făcut remarcat prin severitatea şi experienţa pe care o am.

Care consideraţi că sunt calităţile unui bun agent de pază?

Vigilenţă maximă şi seriozitate.

Sunteţi o persoană cu ceva experienţă în această activitate. Care dintre activităţile pe care le desfăşuraţi le consideraţi cele mai periculoase şi de ce?

Consider a fi periculoase următoarele activităţi/situații: când descoperim un atac asupra obiectivului, încercarea de a pătrunde fraudulos în obiectiv și încercarea de sustragere de bunuri, produse sau documente.

Sunt zile când vă simţiţi un pui de „James Bond”? Care sunt acele zile?

Mă simt aşa atunci când în unitate nu este organizare. Se mai întâmplă în unele zile, dar mai rar, ca unele persoane să aibă prea multe de rezolvat şi dau ordine Agentului de Securitate.

Ce vă place cel mai mult să faceţi în decursul unei zile de activitate?

Cel mai mult prefer să fiu vigilant ca să nu am probleme.

Ce v-ar plăcea să se schimbe în activitatea pe care o desfăşuraţi?

Mi-ar plăcea ca toţi colegii să-și facă treaba şi serviciul corect.

Referitor la vestimentaţia pe care o purtaţi, simţiţi că „haina face pe om”? Cum vă percep colegii îmbrăcat la costum? Dar în vestimentaţia uzuală (jachetă, pantalon)?

Legat de vestimentaţie, cred că „omul face haina”! La costum, colegii mă percep ca fiind sever, iar în vestimentaţie uzuală, ca un om bun.

Cum vă percep oamenii prin prisma meseriei pe care o desfăşuraţi? Ce aţi vrea să le transmiteţi?

Oamenii mă percep ca fiind sever. Le pot transmite că, atunci când vin la serviciu, să se gândească la ceea ce au de făcut în punctele de lucru. Iar la finalul programului sau când ies din unitate, să aibă asupra lor un act doveditor pentru obiecte, mărfuri sau chiar produse pe care intenţionează să le scoată din firmă.

Cum percepeţi dumneavoastră echipa Safir, din postul pe care îl aveţi? Dar pe membrii familiei Safir?

Echipa o văd ca fiind bine organizată şi bine pregătită. Membrii familiei Safir sunt şi ei bine organizaţi şi stăpâni pe toate punctele de lucru pe care le au.

Cum armonizaţi viaţa de familie cu serviciul? Cât de mult contează o viaţă de familie împlinită şi cât suport găsiţi dumneavoastră alături de cei dragi?

Combinaţia dintre viaţa de familie şi serviciu este bine organizată.

Spuneţi-ne ceva „secret” despre dumneavoastră.

Nu am niciun secret despre mine.