Cum se fabrică produsele din carne de pui marca Safir?
Cum se fabrică produsele din carne de pui marca Safir?

OMUL SFINȚEȘTE LOCUL


CONSTANTIN BOBOC

“Ne place să descoperim oameni, iar la Safir oamenii surprinzători sunt peste tot.
De aceea ne-am oprit în acest număr la un om cu experienţă de lucru de peste 10 ani, dar cu care am discutat multe alte subiecte, ce ne-au creionat un om cult, puternic prin atitudinea pe care o are faţă de viaţă și valori.
Un interviu bogat în semnificaţii, pentru care ne-am fi dorit mai mult spaţiu doar ca să îl continuăm… Să îl cunoaștem pe Constantin Boboc, electrician în cadrul Grupului de firme Safir.”

 
 

Dacă ar fi să vă caracterizeze colegii, ce cuvinte consideraţi că o să folosească?

Un tip ciudat, puţin cam împrăştiat şi ursuz, ar spune unii; alţii vor zice: un băiat foarte fain, de o seriozitate dusă uneori la pedanterie; nicio variantă nu este chiar adevărată :).

În epoca în care aţi terminat dumneavoastră şcoala, nu prea puteaţi să alegeţi mai nimic, în cazul dumneavoastră cum a fost, de ce aţi ales să fiţi electrician?
Mai întâi că pe atunci nu prea eram informaţi. Eu mă gândisem să merg la electronică, deoarece pentru un băiat de 14 ani, de la ţară, în anul 1977 suna foarte frumos să lucrezi la televizoare şi aparate de radio, cam atât ştiam despre electronică în acea vreme. Ajuns la liceu nu am nimerit chiar unde visasem şi asta din cauza sistemului din acea vreme, însă pot spune că era şi o parte pozitivă, pe atunci oamenii aveau meserii în toate domeniile, ceea ce a însemnat un lucru preţios pentru România.

Cum vă evaluaţi abilitatea de a face faţă conflictelor?
Este punctul meu slab, de aceea evit conflictele cât pot de mult.

Dacă ar fi să dăm timpul înapoi, la momentul în care aţi decis să vă angajaţi la Safir, aş dori să ne povestiţi despre cum era atunci, despre cum aţi găsit firma, despre colegii de atunci, despre evoluţia companiei, despre motivul pe care l-aţi avut atunci când aţi vrut să faceţi parte din Safir.
Am ajuns întâmplător la Safir, acum aproape 11 ani, după o perioadă în care am lucrat în străinătate. Pe atunci firma era mult mai mică, şi abatorul, şi curtea, şi parcul auto şi, evident, volumul producţiei. Nu existau Nutriva, Fabrica de făinuri proteice, fermele de la Botoşani, apoi abatorul s-a extins, s-au achiziţionat foarte multe utilaje de ultimă generaţie.
În ceea ce mă priveşte am rămas, pe de o parte pentru că după un timp mi-am atras un anumit respect din partea unor oameni pe care şi eu îi respect foarte mult, iar pe de altă parte pentru că îmi pot face meseria la cel mai înalt nivel.

Descrie o situaţie în care nu ai reușit să remediezi o problemă în timp util, cum ai analizat situaţia astfel încât să nu se mai repete acest lucru în viitor?
Nu ţin minte să fi fost pus în situaţia de a nu reuși să remediez în timp util o defecţiune, chiar dacă a fost nevoie de un efort considerabil, atunci când ai alături o echipă care înţelege că timpul costă bani și banii se câștigă din ce produci, dacă te mai și ajută cu experienţa și cu ideile lor, orice situaţie își găsește rezolvarea în timp util, chiar dacă în cele mai multe cazuri se bazează pe improvizaţii de moment, important e să nu uiţi de ele.

Cum aţi descrie atmosfera din departamentul din care faceţi parte?
Ca o zi de vară, caldă şi senină, în care mai vine şi câte o ploaie torenţială cu descărcări electrice, după care iarăşi e cald şi cerul limpede.

Care ar fi punctele dumneavoastră forte care vă împlinesc ca OM?
Loialitatea faţă de marile valori, care nu pot fi negociate şi adaptate după vremuri: credinţa în Dumnezeu, ţara, familia şi colectivul din care fac parte.

Faceţi un exerciţiu caracterizându-l pe şeful dumneavoastră folosind o expresie?
„Omul potrivit la locul potrivit”

Cum vedeţi Grupul de firme Safir peste 5 ani?
Cred şi sper din inimă că se va menţine pe acelaşi trend ascendent sub aspectul calitativ şi cantitativ, astfel reuşind să ajungă una dintre cele mai mari şi cunoscute firme din ţară şi nu numai.

Dacă Dumnezeu ar zice că vă îndeplineşte o dorinţă, care ar fi aceea?
Aş parafraza o celebră artistă de muzică populară ”îmbătrâneşte-mă Doamne, dar nu-mi lua minţile”; aş cere înţelepciune şi răbdare.

Împărtăşiţi-ne ceva „secret” din viaţa dumneavoastră.
Am, evident, multe secrete mari şi mici, dar dacă vă referiţi la ce-mi place să fac în timpul liber, aş zice cămi place mult să citesc: Gogol şi Dostoievski, sunt printre autorii preferaţi.