Cum se fabrică produsele din carne de pui marca Safir?
Cum se fabrică produsele din carne de pui marca Safir?
Mihaela Cimpoeșu
CIMPOEȘU MIHAELA

Am ales luna aceasta la rubrica „Omul sfinţeşte locul” o persoană etalon pentru zona în care lucrează, o persoană care a evoluat continuu şi pentru care perseverenţa si optimismul reprezintă „must-uri” ale fiecărei zile. Mihaela Cimpoeşu este o persoană fermă, angajată în zona de abator de peste 10 ani, un om care a văzut evoluţia tehnologică şi de mărime a zonei în care lucrează şi care poate aprecia cu un ochi obiectiv direcţia şi ritmul de dezvoltare al abatorului.

Să o cunoaștem, așadar, pe Mihaela Cimpoeșu, Lansator produse abator.

 

Pentru a te cunoaşte mai bine, te rog să te descrii personal şi profesional.

Personal, referitor la mine, sunt un om cu calităţi şi cu defecte, nu îmi place să mă cert cu nimeni şi, când mi se cere ajutorul, îl ofer necondiţionat. Profesional, pentru colegii care nu mă cunosc, sunt angajată în firmă din 2006, luna noiembrie. În anul următor am avut bucuria să am un băiat, revenind în cadrul firmei după doi ani şi până în prezent. De atunci şi până acum am activat în cadrul abatorului în diferite zone.

Care a fost motivaţia pe care ai avut-o în toţi aceşti ani?

Motivaţiile au fost multiple: extinderea Grupului de Firme Safir, seriozitatea şefilor şi a firmei au fost pentru mine motive serioase de a rămâne. În plus, datorită aprecierii şefii de sală şi a domnilor tehnologi poţi fi promovat în activitate, lucru care s-a şi întâmplat în cazul meu.

Te rog povesteşte-ne cum decurge o zi normală în activitatea pe care o desfăşori.

Lucrez în sectorul de etichetare, sunt lansator produse. Ziua începe odată cu pregătirea materialelor de preambalat pentru ziua respectivă, a etichetelor, în funcţie de comenzi şi continuă cu asigurarea în flux continuu a ambalajelor şi ţinerea la zi a stocurilor.

Ce ţi se pare cel mai greu în activitatea pe care tu o desfăşori?

Lucrul cu oamenii. Dar sunt conştientă că trebuie să îi înţeleg şi să lucrez cu mult calm. Mă strădui să îi ascult pe fiecare în parte şi să mă adaptez în funcţie de situaţie.

Care este reţeta pe care o recomanzi pentru zilele mai aglomerate?

Răbdare, multă înţelegere, încurajare din partea şefilor de lucru.

Pentru a desfăşura cu succes o activitate în producţie, de ce calităţi ai nevoie?

În primul rând corectitudine, seriozitate şi să te implici în ceea ce faci la locul de muncă. Specifice pentru zona de producţie sunt adaptarea vitezei de muncă la ritmul zilei, adaptarea la zgomot, la temperatură şi umiditate.

Ce recomanzi oamenilor proaspăt veniţi în activitatea de producţie?

Oamenilor nou veniţi în producţie le recomand devotament şi respect pentru dorinţa de a învăţa, un aspect destul de important. Şi să ia în calcul că au de la cine învăţa (colegi, şefa de bandă, superiori), ceea ce e iarăşi important la un loc de muncă.

Cum reuşeşti, prin ce metode sau mijloace, să motivezi oamenii cu care lucrezi?

Diferenţa de vârstă îşi spune cuvântul. Mă consider o persoană hotărâtă şi de aceea le recomand dorinţă de a învăţa şi de a-şi pune mintea la contribuţie. Reuşita unei zile este cea mai mare mulţumire sufletească.

Ce crezi că vor oamenii din producţie abator?

Oamenii din producţie vor respectarea tuturor promisiunilor făcute precum şi recunoaşterea de către superiori a muncii depuse.

Dacă ar fi să te adresezi direct celor trei acţionari (familia Safir) ce le-ai transmite? Ce le-ai cere pentru tine şi activitatea pe care o desfăşori?

Şefilor le-aş transmite să aibă aceeaşi corectitudine şi seriozitate şi, de asemenea, implicare în tot ceea ce face fiecare la locul de muncă. Pentru mine, mi-aş dori să aibă aceeaşi încredere ca şi până acum în ce priveşte activitatea pe care o desfăşor şi să fie din ce în ce mai modernizată zona de activitate.

Povesteşte-ne ceva „secret” din viaţa ta.

Un secret? Sunt foarte optimistă. Tot timpul mă gândesc la faptul că mâine mai este o zi.