Cum se fabrică produsele din carne de pui marca Safir?
Cum se fabrică produsele din carne de pui marca Safir?
Bogdan-Rusu
BOGDAN RUSU

Continuăm seria de interviuri „Omul sfințește locul” cu unul dintre cei mai vechi angajați ai firmei. El este dovada vie a faptului că perseverența dă roade atunci când întâlnește un mediu propice de dezvoltare.

Prin disciplină și perseverență, acesta a reușit să aibă o evoluție în cadrul firmei, rămânând în același timp o persoană modestă, care dă dovadă de forță morală și verticalitate. Să îl cunoaștem pe colegul nostru Bogdan Rusu, membru al echipei parc auto.

 
 

Povestește-ne puţin despre începuturile tale în cadrul acestei firme: De cât timp faci parte din echipa Safir și ce te-a atras la această firmă?

Am început activitatea în cadrul acestei firme acum 18 ani. În prima perioadă am participat la renovarea abatorului, apoi am lucrat pe fluxul tehnologic o parte din timp (de la agăţatul puilor, până la ambalare). Ulterior, am fost mutat pe zona de depozit. La început am lucrat ca manipulant, apoi mi s-a oferit funcţia de șef depozit. În acea perioadă nu existau comenzi de produse refrigerate, ci doar de produse congelate. A fost o perioadă frumoasă din activitatea mea pe care a trebuit să o întrerup pentru a merge în armată. Când am revenit, am fost reangajat ca șofer. Datorită interesului pe care l-am manifestat pentru activitate, acum 6 ani am urmat o serie de cursuri Scania. În urmă cu 2 ani m-am axat pe cursuri necesare pentru a-i instrui pe ceilalţi șoferi să fie eficienți în condus și întreţinerea mașinilor.

Descrie calităţile pe care le cauţi la un coleg excepţional.

Pentru a fi un coleg excepţional, cred că, în primul rând, trebuie să fii OM. Pe lângă a fi organizat, disciplinat, responsabil și punctual.

Cum iei deciziile? Cât la sută dintr-o decizie este raţiune şi cât intuiţie?

Înainte de a lua o decizie, pun în balanţă mai multe situaţii şi ajung la un rezultat sper eu cât mai bun pentru această firmă. Dacă ar fi să cuantific, aş spune raţiune 80%, intuiţie 20%.

Ce crezi că vor cel mai mult oamenii din echipa din care faci parte?

Cred că oamenii din echipa mea vor să fie motivaţi, iar în trafic să aibă cât mai puţine surprize.

Referitor la ceea ce faci la serviciu, ce îţi oferă cea mai mare energie sau satisfacţie?

Cea mai mare satisfacţie o am atunci când se văd rezultatele implicării și instruirii mele în activitatea colegilor.

Care sunt punctele tari care te caracterizează? Dar cele slabe?

Puncte tari. Având în vedere că am trecut prin foarte multe în viaţă, consider că sunt o persoană ambiţioasă, cu un caracter puternic, pe care colegii mei se pot baza oricând.
Puncte slabe. Mă consider o persoană introvertită, îmi este greu să cer ajutorul, dar mă tratez.

Crezi că ești un model de urmat pentru noii angajaţi? Ce ar trebui să ia exemplu de la tine?

Da. Am avut suișuri și coborâșuri pe care am știut să le depășesc mereu. Îi sfătuiesc să fie adaptabili și să dea dovadă de flexibilitate. Având în vedere că suntem în permanentă relaţie cu cei din exterior, le recomand colegilor să dea dovadă de două calităţi importante și necesare în această meserie – discreţie și diplomaţie.

Cum crezi că te-ar descrie oamenii din echipa ta?

Pot să afirm că cei care mă cunosc de mulţi ani și cu care am parcurs mii de kilometri mă consideră o persoană responsabilă. Cu ceilalţi încă lucrez la a ne cunoaște. Sunt oameni și oameni.

Având în vedere că ești de la începutul activităţii în această firmă, ce te determină să fii dedicat firmei pe termen lung?

Corectitudinea firmei. Consider că a fost o colaborare reciprocă. Mi-am îndeplinit pe cât posibil activităţile pe care le-am avut de făcut, iar firma și-a respectat mereu promisiunile pe care le-a făcut.

Ce faci într-o zi obișnuită?

Nicio zi nu este obișnuită pentru mine, deoarece nicio zi nu seamănă cu alta datorită provocărilor. Nici nu mi-ar plăcea de altă manieră, m-am obișnuit cu diversitatea. Probabil dacă aș face mereu aceleași lucruri aș deveni … altul. Ar interveni monotonia și nu e ceva ce îmi doresc.

Descrie ce înseamnă succesul pentru tine.

Cred că succesul este un lucru care se obţine prin muncă și perseverenţă. Este important să profiţi de fiecare oportunitate, să nu te demoralizezi, iar în momentul în care ai atins obiectivele, este important să te menţii pe o linie de plutire. Iar menţinerea este uneori mai grea decât atingerea scopului..

Spune-ne ceva „secret” din viaţa ta.

Ironia este că deși sunt tot timpul pe drumuri, nu reușesc să călătoresc așa cum mi-aș dori.