Cum se fabrică produsele din carne de pui marca Safir?
Cum se fabrică produsele din carne de pui marca Safir?

OMUL SFINȚEȘTE LOCUL


Ana Maria Obreja (Anca)

Ianuarie vine cu gazeta numărul 9 şi vă propun să o cunoaştem altfel pe cea care dă publicităţii ştiri despre tot ce înseamnă Grupul de firme Safir.
Gazeta = marketing, aşa încât în acest număr vă propun să o cunoaştem pe cea care se ocupă cu promovarea Grupului de firme Safir şi anume pe Ana Maria Obreja (Anca), un suflet cald, săritor, dornic să fie de ajutor tuturor celor care îi cer acest lucru.

 
 

Dacă ar fi să te gândeşti, cum crezi că te-ar descrie şeful tău?
E complicat de făcut aprecieri la nivelul unui astfel de observator şi, evident, implică şi o doză de subiectivism, dar voi încerca să fac un exerciţiu de a răspunde. Aştept ulterior să fiu corectată şi completată: mă implic în ceea ce fac, indiferent că e o sarcină importantă sau măruntă şi duc la sfârşit ceea ce îmi propun. Poate nu merg repede, dar mă strădui să păstrez direcţia. Îmi plac şi accept provocările şi totodată justific neimplicarea în anumite proiecte în care nu cred. Ideile care îmi vin necesită “frezate şi coafate” şi gândite cu finalitate. Am o înclinaţie spre a învăţa şi dezvolta, sunt perseverentă, de cele mai multe ori încerc să fiu diplomată. Mă dezumflu uşor când întâlnesc oameni oportunişti, superficiali, ipocriţi, egoişti. Mai am mult de lucru pe partea de inteligenţă emoţională şi destule de realizat profesional.

Esti mai motivată lucrând în echipă sau în mod individual?
Motivaţia caut să mi-o găsesc singură, indiferent de modul de lucru. Dacă ar fi să răspund strict la întrebare, sunt situaţii când percep rolul echipei ca fiind esenţial, aportul unic şi necesar al membrilor făcând ca echipa să crească mai mult decât dacă fiecare s-ar fi evidenţiat singular. Îmi place să am rolul de coordonator în proiecte interdepartamentale, în care îi ajut pe fiecare să tindă spre potenţial. Mă motivează să văd oamenii în starea lor naturală, simţindu-se liberi să dea ce au mai bun sau să fie ei înşişi.
Sunt şi situaţii în care deciziile le iau singular, după ce ascult şi filtrez păreri pro şi contra din partea persoanelor care ar avea expertiză pe subiect. Comunic bine cu cei care sunt sinceri, îşi adresează întrebări şi gândesc liber, oferindu-mi posibilitatea să vin cu idei noi, din care să putem alege. Şi am oameni de acest tip în jur.

Povestește-ne cea mai inutilă abilitate de care dispui?
Abilităţile reprezintă modalităţi de comportament învăţate sau dobândite. Şi având în vedere că pentru a le dobândi am depus un efort, aş vrea să cred că nu am pierdut timpul pentru a mi le însuşi. Revenind la întrebare, aş considera inutilitatea ca şi utilizare minimală a unei abilităţi şi atunci aici aş încadra partea de leadership, având în vedere dimensiunea departamentului din care fac parte.

Alege un simbol cu care te-ai identifica.
Yin și Yang.

Ce îţi place cel mai mult din activitatea pe care o faci la serviciu?
Lucrul şi comunicarea cu oamenii. Lucrând de aproape 13 ani la Safir, am găsit oameni calitativi la toate nivelurile. Din acest punct de vedere, mi-ar plăcea să ştiu mai multă psihologie.
Aş menţiona şi diversitatea, posibilitatea de a aduce idei noi, de a crea poveşti, de a comunica personalitatea afacerii în exteriorul şi în interiorul firmei.

Se spune că nu e bine să dai sau să primeşti sfaturi, ci să laşi omul să-şi trăiască viaţa în funcţie de deciziile proprii, dar cu toate acestea, există vreun sfat de care ai ţinut cont şi care te-a ajutat, care este acela?
Cel mai mult apreciez sfaturile sub forma întrebărilor care mă fac să gândesc sau să regândesc o situaţie. Am două vorbe preferate care m-au ajutat de a lungul timpului: “Tot răul spre bine.” m-a ajutat să ies din multe situaţii dificile şi am văzut partea cealaltă a paharului, plus că mi-a dat lecţiile necesare. “Vulpea îşi schimbă părul…” mi-a confirmat intuiţia în multe situaţii legate de oameni.

Reprezentând departamentul marketing, consider că ești foarte cunoscută în rândul colegilor, însă puţini o cunosc pe Anca cea de dincolo de serviciu, aș vrea să ne povestești despre acea persoană.
Pe baza considerentului că lucrez cu aproape toate departamentele, probabil sunt cunoscută de colegi. Ştiu ce activitate desfăşor. Cine sunt dincolo de poartă? O persoană care nu vrea să se plictisească şi care caută compania oamenilor activi. Mental şi fizic. O persoană curioasă, căreia îi plac oamenii de caracter, empatici şi generoşi. Încerc sa trăiesc după câteva principii, pentru că e mai simplu, cred în fapte bune şi nu neapărat în oameni care merg la biserică. Permanent caut surse de inspiraţie.

Folosește trei anotimpuri pentru a-i caracteriza pe șefi.
Anotimpurile reprezintă o categorisire simplă a celor 3 şefi, din punctul meu de vedere sunt personalităţi complexe. Aş spune că sunt diferiţi ca şi anotimpurile şi fiecare necesar prin expertiza diferită a fiecăruia. Dacă tot mi-ai dat o minge la fileu, aş putea spune că au momente când sunt fiecare proaspeţi ca vântul de primăvară, alteori torizi ca soarele verii, generoşi ca toamna cea roditoare sau neîmblânziţi ca iarna aspră...

Din punct de vedere al marketingului, cum vezi Grupul de firme Safir peste 5 ani?
Ne văd comunicând corect şi mai creativ, inovând la un nivel superior celui de acum. Ne văd păstrând valorile de bază care ne-au adus şi până aici: dorinţa de a face lucrurile bine şi în modul corect, de a pune accent pe un produs bun, cu adevărat bun şi făcând lucrurile necesare pentru a-l obţine.

Împărtășește-ne “ceva” secret din viaţa ta?
Secrete nu am, doar lucruri mai personale. Câteva ar fi că îmi place “Arta conversaţiei”, merg la Școala de dans popular Virginel Solomon și studiez Terapia Bowen. Şi că intenţionez să vizitez Praga şi târgurile de Crăciun de la Sibiu şi Cluj. Aşa să fie!