Iubim tradițiile

Echipa Safir râde și sărbătorește cu poftă fiecare zi, iar tradiţia este să facem totul cu poftă, în dulcele stil Zdravăn Moldovenesc. Fie că este vorba de Sărbătorile recoltei, Zilele Vasluiului, ori o simplă zi, echipa zdravănă râde, muncește, iubește și sărbătorește cu poftă.

La Liceul „Emil Racoviță”, de Dragobete se merge la șezătoare
La Liceul „Emil Racoviță”, de Dragobete se merge la șezătoare

De Dragobete, elevii Liceului „Emil Racoviță” s-au adunat și au sărbătorit ca pe vremea străbunilor noștri, la o șezătoare autentică, organizată de Asociația Culturală ArtEst în cadrul proiectului HUB VERDE pentru LER, iar Grupul de firme Safir susține inițiativele ce promovează tradiționalul, organizatorii acestora beneficiind de tot sprijinul nostru. Pe fondul cântărilor Teodorei Panaite, acompaniată de micii artiști din Ansamblul folcloric MUGUREL, elevii au meșteșugit căsuțe din materiale reciclate, neconvenționale, pentru diverse vietăți ce vor vizita Hub-ul verde. Aceștia au dat dovadă de o iscusință și creativitate care l-ar fi făcut mândru și pe profesorul Romeo Tălmaciu, cel care a derulat prima activitate de tipul din Vaslui, în anul 2013.

Întreaga manifestare a fost organizată într-un cadru restrâns și filmată etapizat. Ne bucură nespus de mult să vedem că și în această perioadă delicată pentru întreaga lume, oamenii luptă să depășească dificultățile și să asigure siguranța tuturor, din dragoste pentru tradiții.

Tabăra de creație
Tabăra de creație "Flori de Mai", o tradiție susținută, cu bucurie, an de an

Pentru că iubim tradițiile și investim cu încredere în viitorul copiilor, am susținut și în acest an, plini de entuziasm, talentele autentice ale elevilor care au participat, alături de profesorii îndrumători, la Tabăra de creație ”Flori de mai”, un eveniment găzduit de Centrul Rezidenţial de la Valea Siliştei, comuna Soleşti, ajuns deja la a șaptea ediție.

Ne-au impresionat dăruirea și pasiunea cu care atât învățăceii, cât și discipolii lor au prins meșteșugul popular românesc și l-au adus în zilele noastre, cu o inocență și o simplitate care ne-a reamintit de valorile autentice care ne fac cu adevărat fericiți: bucuria redescoperirii datinilor străvechi doar privind cusăturile tradiţionale, migala realizării unei sculpturi în lemn, pe care o prețuim știind câtă muncă se ascunde în spatele ei, și dorul de acasă și meleagurile natale, trezit, fără să știm, de împletiturile din sfoară, realizate cu artă, după datini străvechi.

Romanian traditional customs, creative arts camp from Muntenii de Sus
Romanian traditional customs, creative arts camp from Muntenii de Sus


Deliciosul at Village Feast!


National Folk Music Festival
National Folk Music Festival


10 years Celebration Linden
10 years Celebration Linden


Vezi și celelalte acțiuni Doar de bine

OTHER ACTIVITIES

SPORT AND HEALTHY LIFESTYLE

INVESTIȚII ÎN VIITORUL COPIILOR

Social networks

© Copyright 2012 - 2021 Safir. All rights reserved | Designed by Artvertising