
Tot din cartea-mi de bucate,
Cu rețete minunate,
Astăzi vom găti cu spor
Pui pe sticlă la cuptor.
Poate-ți pare complicat,
Poate că te-ai speriat...
Însă-ți spun să fii pe pace!
Puiul repede se face.
Nici măcar nu-i foarte greu,
Doar ai ajutorul meu.
Îmi poți cere orice sfat.
Sunt aici, sunt dedicat.
Sper că n-ai uitat nimic!
De gătit ești pregătit?
Să vedem ce-i de făcut
Și dacă durează mult!
Pasul 1: Spălăm puiul, interior-exterior :) , apoi îl ștergem.
Pasul 2: Avem de preparat o marinată. Într-un bol, amestecăm usturoiul (pisat) cu pătrunjelul tocat mărunt, adăugăm boia dulce și iute, piper, rozmarinul și condimentele pentru carne de pui. Tot aici, punem uleiul de măsline, apa și amestecăm bine până ce obținem consistența unei paste.
Pasul 3: Cu amestecul obținut, ungem puiul și îl lăsăm la marinat.
Pasul 4: Umplem cu apă rece o sticlă de 0,5 l (o sticlă din sticlă, firește), pe care aranjăm puiul.
Pasul 5: În tava de la cuptor, punem 0,5 l de apă, usturoiul tăiat feliuțe și foile de dafin și, bineînțeles, puiul. Dăm și drumul la cuptor între timp, măcar cu 10 minute înainte, să se încălzească.
Pasul 6: Totul trebuie pus și lăsat în cuptor 2 h. Din când în când, îl stropim cu zeama din tavă, nu uităm de el complet.
Și-ntre timp, să nu uităm:
Mai glumim, mai comentăm.